Username *
Password *
Remember Me

Irena Matas i Tea Šimić ulaze u uloge priča naših velikih književnika i vode svoje goste u interaktivnu šetnju Zagrebom, a sve skupa dio je sve popularnijeg projekta „Šetnja s Kolumbinama“.

- Projekt “Šetnja s Kolumbinama” je interaktivni razgled Donjeg i Gornjeg dijela grada Zagreba pješice u vidu predstave u pokretu s elementima Commedie dell’Arte i elementima kazališnog klauna autorice Irene Matas (turističke djelatnice i izvaninstitucionalno školovane glumice i pjevačice) koju izvodimo glumica Tea Šimić i ja – priča mi Irena Matas, turističarka, glumica i pjevačica, koja se dosjetila prije nekoliko godina u zagrebačku kreativnu turističku ponudu uvesti nešto novo, interaktivno i osvježavajuće.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U predstavi su dva glumačko-izvođačka lika: Kolumbina: Irena Matas – turist.djelatnica, glumica,pjevačica i Kolumbinotica: Tea Šimić – akademska glumica.

- Projekt je od svog samog početka, 08.07.2018, potpomognut od strane Turističke zajednice grada Zagreba te je izvedbenog, interaktivnog, turističkog, edukativnog i kostimiranog karaktera. Temeljen je autorskim tekstom ispremiješanim istovremeno hrvatskom povijesnom, kulturnom i umjetničkom baštinom iz područja književnosti (Matoš, Ujević, Držić, Krleža, Zagorka, Preradović...), kazališta (Glembajevi-Krleža, Dundo Maroje-Držić,Gosp.Svinjarević-Moliere na kajkavskom...), glazbe (Ja ljubim, Moja je ženica, Marijana) i filma (Tko pjeva zlo ne misli). Protkan je povijesnim činjenicama kao i legendama dobrim dijelom vezanim uz znamenite lokacije kroz koje prolazi – dodaje Irena.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstava obiluje standardnim hrvatskim jezikom, dijalektalnim hrvatskim, raznim narječjima, izrekama te tuđicama koje smo prihvatili. Prevedena je i na engleski te idealna i za strance, naziva Walk with the Kolumbinas DownTown.

PLAN za jesen 2021. je postavljanje predstave na engleskom “Walk with the Kolumbinas UpperTown” u trajanju cca 1 sat.

PLAN za ADVENT 2020. je autorska pjesma na engleskom jeziku sa dijelovima teksta iz naše predstave izvedena u stilu pjesama iz mjuzikala (pjevani dijelovi, glumljeni dijelovi) sa izradom video-spota “Kolumbinas Christmas Medley”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- Veseli nas i što se možemo pohvaliti suradnjom sa Krašom (dijelimo šetačima bombone Bronhi-original, Hermes Internationalom (dijelimo suhe smokve njihovog brenda “Dida Boža”), Borovom (glumice nose njihovu obuću : cipele, balerinke, borosane), Artdeco dekorativnom kozmetikom i make up (glumice koriste njihove proizvode, a i dijelimo njihove posjetnice sa popustima) te Offertissima, Hrvatska (dijelimo njihove proizvode kao poklone (papirnate maskice te lepeze -ljeti) te glumice koriste njihove proizvode kao glumačke rekvizite) – tumači osnivačica projekta.

Osim poklona, mali i veliki šetači šetačice su pozvani biti aktivnim sudionicima predstave u za to predviđenim dijelovima pa tako mogu pljeskati, pjevati, pucketati prstima, statirati, uzvikivati, biti intervjuirani i slično. Predstava je izuzetno zabavna, vesela i razdragana!

Foto: Foto: Tea Šimić
@teica_bojica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA