Username *
Password *
Remember Me

Među novim trendovima i na policama naših omiljenih parfumerija i drogerija pojavili su se ti divni mat ruževi za usne, mat teksture pudera, ali i sjenila koji zahtijevaju poseban tretman – kad nema sjaja, treba obratiti pažnju na neke druge detalje. Zato vam donosimo mali, slatki vodič koji će vam olakšati primjenu tih divnih novih tekstura.

777

1
Mat ruž u pravilu je nešto više suh nego hidratantni ruževi i sjajila na koje smo uglavnom navikli, pa nije loše uz mat ruž sa sobom ponijeti i neki bezbojni balzam za usne koji možete nanijeti kad osjetite potrebu. Pošto je više suh, moguće je da će prije nestati odnosno ući u pore kože usana i tako napraviti neželjeni efekt.

2
Make-up bez sjaja ponekad vapi za sjajnim modnim dodacima, poigrajte se ukrasima za glavu, šalovima i broševima s kristalima. Naime, isto kao što sjajni make-up na dnevnoj bazi odlično izgleda u kombinaciji s jednostavnijim tkaninama, slična je situacija u obrnutom slučaju…

3
Tekstura koja nema sjaj nerijetko vizualno gubi na dimenziji, pa može izgledati previše jednolično, zato mnogi vizažisti stavljaju na unutarnji rub usana neku svjetliju nijansu koja će boji dati dubinu. Na taj način usne ujedno izgledaju punije, kao što je to situacija sa sjajnom šminkom. Isto je sa smokey-eyes stilom: teksturama bez sjaja možete predivno iscrtati oko, iznutra svjetlije, a izvana tamnije nijanse, povući banana liniju iznad oka i istaknuti pogled, a da ne izgledate previše našminkano.

6

4
Ne mora baš sve biti mat. Kombinirajte takve ruževe uz sjenilo sa šljokicama! Ako kombinirate prirodnije nijanse, one koje vam ovisno o vašem tonu kože i kose savršeno odgovaraju, lako ćete osmisliti neku jednostavnu kombinaciju za svaki dan, koja će naglasiti vašu prirodnu ljepotu.

5
Tamni mat ruževi savršeno će izgledati u kombinaciji s rumenilima s malo sjaja. Na taj način ipak ćete privući malo svjetla na svoje lice koje će zbog toga svakako izgledati zdravije i nježnije. Iako su mat teksture u trendu, one u mnogim situacijama zahtijevaju malo sjaja u blizini. No, to rumenilo nije vam potrebno ako mat ruž kombinirate s crnim tušem na očima i malo sjajnog sjenila u bež nijansi, tek toliko da istakne dimenzije kapka. Tuš je također ove sezone hit, pa i u kombinaciji s ruževima bez sjaja. Vizažisti ga predlažu sa svjetlo-smeđim sjenilima koji će ipak licu dati na dinamici.

Foto: Hasse Nielsen za Bon Magazine
Styling: Emelie Johansson
Model: Kirsi Pyrhonen

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location