ZENOTH metal bend iz Rijeke // spot za novi single s nadolazećeg debitantskog albuma

  'Sledgehammer of the Old Gods' treći je single s nadolazećeg albuma 'Shores of Destiny" grupe Zenoth iz Rijeke. Pjesma priča fantasy priču o potpunom uništenju svijeta, izgubljenog u nerazumijevanju, pohlepi i ostalim grijesima, od strane drevnih bogova.

  14

  Pronalaze savršeni mix growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u pomalo progresivne "epic sounding" instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang.

  Shores of Destiny Album Art


  Bend je trenutno u fazi miksanja i masteranja pjesama za nadolazeći album koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine. Produkciju, mix i master potpisuje Zlatko Štefančić.

  Zenoth je metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcore-a, metalcore-a pod utjecajem bendova poput Triviuma, In Flamesa, Gojire i pokojih drugih.

  Agresivna dinamika pjesme je kroz spot dočarana učestalim promjenama kadrova upotpunjenima mističnom šumom. Lokacija snimanja je Satničko, a za snimanje spota bila je zadužena Hana Barić te za montažu Mateo Rožić.

  2017. su sa svojim debitantskim pjesmama osvojili drugo mjesto na dugovječnom Ri Rock Festivalu i tako se postavljaju na poziciju jednog od traženih bendova u Rijeci.

  29 1 of 1

  Tekstualno, Zenoth se bazira na emocijama i doživljajima stvarnog svijeta pomiješanim s maštom koja stvara unikatan fantasy svijet vrlo često promatran iz perspektive pojedinca ili pripovjedača.

  U svom nadolazećem albumu "Shores of Destiny" odmiču se od thrash metal stila i utjecaja koji su izraženi na njihovom prvom EP-u "Unreal Reality" i okreću se progresivnijem stilu.

  Album "Shores of Destiny" zasnivaju na priči baziranoj oko "entiteta koji prolazi životnu bitku u fizičkom svijetu kao i bitku sa samim sobom i svojim odlukama koje uzrokuju niz događaja te ovom albumu daju avanturistički "feel" zadirući duboko u spektar obuzimajućih emocija i misli. Životna avantura gdje protagonist prolazi razne borbe koje ga vode do obala njegove sudbine, otkud i naziv albuma.

   Zenoth photo