EKO PROJEKT // Studena pokreće akciju na Papuku i okolici te predstavlja 100 % recikliranu bocu

  Studena je odlučila u suradnji s Javnim ustanovama za zaštitu zaštićenih dijelova prirode Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije poduprijeti očuvanje vodendjevojčice, javnosti poznatije kao vilinski konjic. Vodendjevojčice su bioindikatori čistoće prirode i voda, a kod nas se najviše vrsta može pronaći na području Papuka, Psunja i Pakračke gore, područjima gdje nastaju vode Studena i Lipički Studenac - javlja Studena. - Osim pomoći u očuvanju vodendjevojčice, Studena je lansirala i prvu hrvatsku izvorsku vodu u 100% recikliranoj boci što je predstavlja najviši standard kružnog gospodarstva kad govorimo o plastičnim pakiranjima - .

  JU VPŽ

  Oni su stariji od dinosaura, indikatori su očuvanja prirode, čistoće vode i biološke raznolikosti. Njihovo ime je vretenac, vilinski konjic, vodendjevojčica, a upravo je Plava vodendjevojčica samo jedna od 70 vrsta vretenaca koje nalazimo u Hrvatskoj.

  Gdje je okoliš zagađen, gdje je voda zagađena, vretenca nema. Kad negdje dođete i vidite vretence, možete se osjećati sigurno jer znate da je tu čisto i zdravo. Voda je za Studenu osnovna sirovina za proizvodnju i sama esencija njihova poslovanja pa briga o podzemnim vodama i o održavanju okoliša gdje nastaje, ujedno je i njihova dužnost i obaveza - objavila je Studena.

  JU VPŽ 1

  Sve su to dovoljni razlozi zbog kojih se Studena odlučila u suradnji s Javnim ustanovama za zaštitu prirode Požeško-slavonske i Virovitičko podravske županije snažno poduprijeti očuvanje vretenaca te kroz projekt RIVERSIDE istraživati ove prekrasne letače.

  Osim pomoći u očuvanju vodendjevojčice, Studena je lansirala i prvu hrvatsku izvorsku vodu u 100% recikliranoj boci što je predstavlja najviši standard kružnog gospodarstva kad govorimo o plastičnim pakiranjima.

  „Ako se naše boce "vrte u krug", neće završiti u prirodi i ugroziti bioraznolikost i važne ekosustave o kojima svi ovisimo”, poručila je brand managerica Studene Ivana Fočić

  Postupak dobivanja 100% reciklirana boce je zanimljiv tehnološki postupak koji kreće pravilnim zbrinjavanjem otpada. Plastika koja je zbrinuta na odgovarajući način, obrađuje se, čisti i usitnjava, melje i ponovno upotrebljava za proizvodnju plastičnih predmeta. Velika je odgovornost na proizvođačima, ali i na svima nama koji moramo odbaciti bacanje kao svakodnevni stil života, a prigrliti recikliranje.

  Studena nova boca foto Imago Ogilvy