OUTDOOR_info // 5 naših divnih lokacija za uživanje u prirodi

  Ljubitelji prirode predlažu savršene lokacije za šetnju i uživanciju u prirodi. Neke su više, neke manje zahtjevne.

  Ana Soldo i Petar Ducić Premužićeva

  Premužićeva staza (Velebit)
  by Ana Soldo i Petar Dučić
  Prolazi kroz 57 kilometara planinskog puteljka koji spaja Zavižan na Sjevernom Velebitu s Baškim Oštarijama na Srednjem Velebitu. Staza je dobro markirana i odlična za upoznavanje Velebita. Nije tehnički ni kondicijski zahtjevna, što je izvrsna prilika jer prolazite kroz iznimnu divljinu i krš Velebita.

  Dario Rocco Vihoraski put 2 cr

  Vihoraški put (Gorski kotar)
  by Dario Rocco, urednik magazina Outdoors
  Za one upornije koji vole manje grupe i intenzivnije iskustvo, tu su često skrivene lokacije koje su rjeđe posjećene, ali zato pružaju iskonski doživljaj za outdoor sladokusce. Upravo je takva lokacija područje Bijelih i Samarskih stijena koje su povezane Vihoraškim putom. Kako slovi za jedan od najtežih planinarskih puteva u Hrvatskoj, dobro se prije odlaska malo informirati o vremenu koje možete očekivati, a potrebno se dovesti i u neku fizičku kondiciju kako se sve skupa ne bi pretvorilo u patnju, s obzirom da se stvarno radi o zahtjevnoj rutu.

  Life Ventures Marin vijenac

  Marin vijenac (planina Žaba u dolini Neretve)
  by Andrea i Mario, autori outdoor bloga Life & Ventures
  S visinom od samo 507 metara, vrh Marin vijenac često je u sjeni viših vrhova južne Hrvatske pa ga posjećuje neznatan broj planinara. Činjenica je da je ovaj vrh među nepoznatijim i pomalo zaboravljenim planinskim vrhovima Hrvatske. Ipak, Marin vijenac, koji se uzdiže iznad neretvanske doline, pruža pravu avanturu i autentično iskustvo planinarenja koje završava jednim od najboljih panoramskih pogleda na “Hrvatsku Kaliforniju”.

  Risnjak Mija Dropuljić 3

  Risnjak (Gorski kotar)
  by Mija Dropuljić, novinarka i autorica outdoors bloga Under Dreamskies
  Risnjak se od 1953. godine ubraja u naše, nažalost, manje popularne i manje posjećene nacionalne parkove. Rekla bih posve nezasluženo. Za razliku od drugih razvikanih nacionalnih parkova, Risnjak ne cilja na površne ljubitelje prirode koji su negdje pročitali da je in posjetiti Plitvička jezera i da od tamo obavezno moraš imati pokoju fotografiju za Instagram. Risnjak se obraća pravim ljubiteljima prirode koji ju vole zbog uživanja, bijega i pronalaska izgubljenog zena i mira… Upravo zbog toga Risnjak većinom posjećuju planinari, no njegove ljepote su prilagođene i za “obične” izletnike.

  Wec Klek 2

  Klek (Gorski kotar)
  by Vedran Anšak Wec, wildlife & nature fotograf
  Najkraća staza vodi iz sela Bjelsko, tu ostavljate auto i krećete na pohod od 5km strme staze. Za dolazak na vrh trebat će vam otprilike sat i pol. Zašto mi je baš ova planina najdraža. Zbog velike brdovite i zelenom livadom na samom početku iznad koje se uzdiže uspavani div Klek. Savjet – obavezne su dobre gojzerice ili planinarske tenisice, dosta tekućine i to je to.

  Za nesmetan i ugodan boravak u prirodi, tu su Fjällrävenovi proizvodi koji su stalni suputnici outdoor entuzijasta. Bilo da ste početnici, ili ste već iskusni zaljubljenici u boravak na otvorenom, Fjällrävenove hlače, jakne, kape i šatori omogućit će vam potpuno uživanje. Sve proizvode možete naći na web stranici www.fjallraven.com.

   Life Ventures Marin vijenac 2

  Life & Ventures - Marin vijenac