MEDIA_news // CANAL+ GRUPA postiže većinu u SPI INTERNATIONAL

  CANAL+ steći će 70% većinskog udjela u SPI International, zadržavajući trenutni upravljački tim i operativnu strukturu na snazi.

  SPI INTERNATIONAL, globalna medijska tvrtka koja upravlja s 42 TV kanala i više digitalnih proizvoda na šest kontinenata, te je veliki igrač u distribuciji i emitiranju sadržaja širom svijeta, sada udružuje snage s Canal+ grupom.
  Canal+ grupa vodeći je svjetski operater televizije uz plaćanje i glavni igrač u besplatnoj televiziji u Francuskoj.

   Adsız tasarım 94

  Canal + ima veliki međunarodni trag prisutan u 40 zemalja u Europi, podsaharskoj Africi i Aziji. U Europi CANAL+ ima snažnu prisutnost u kontinentalnoj Francuskoj i Poljskoj, a također je 2019. godine stekao platformu grupe M7. Grupa ima ukupno 22 milijuna pretplatnika diljem svijeta i posljednjih je godina doživjela kontinuirani rast svog međunarodnog poslovanja.

  Ova poslovna suradnja pomoći će tvrtki CANAL+ da proširi svoju strategiju ulaganja u sadržaj i ojača svoju ponudu na različitim tržištima oslanjajući se na europskog lidera Studiocanal, Kino Świat u Poljskoj, a sada i SPI INTERNATIONAL.

  U kontekstu ovog sporazuma, koji će omogućiti kombiniranje komplementarnih znanja i vještina, sadašnji vlasnici SPI-a Loni Farhi & Berk Uziyel nastavit će upravljati i razvijati poslovanje SPI-a uz potporu svojeg izvršnog odbora, dok će stranke moći ostvariti uzajamne sinergije za daljnje jačanje prisutnosti dviju skupina na međunarodnim tržištima.

  BL

  U zajedničkom priopćenju Loni Farhi i Berk Uziyel naglasili su: „To su vrlo uzbudljive vijesti i početak nove ere za SPI INTERNATIONAL. CANAL+ i SPI dijele zajedničku viziju za kontinuirani rast i jaku međunarodnu prisutnost. Godinama smo strateški partneri prilikom čega smo izgradili veliku tradiciju suradnje i postizanja zajedničkih ciljeva. Sada ćemo imati priliku udružiti snage pod istim krovom.

  SPI će dodatno ubrzati svoj rast s CANAL+ -om uz istodobno iskorištavanje prirodnih sinergija. SPI INTERNATIONAL ima nevjerojatno talentiran tim koji je u posljednjem desetljeću ostvario nevjerojatan rast. Sada, s ovim sjajnim timom i s puno entuzijazma, oduševljeni smo što smo postali dio obitelji CANAL+. Naše udružene snage ojačat će postojeće zabavne proizvode i proširiti distribuciju našeg privlačnog sadržaja daleko široj publici.

  Za Maximea Saadu, izvršnog direktora CANAL+ Grupe: „Pripajanje SPI INTERNATIONAL -a dio je strategije koju provodimo već nekoliko godina. CANAL+ trenutno ima 22 milijuna pretplatnika u više od 40 zemalja, uključujući 15 zemalja u Europi. Zadali smo si cilj da do 2025. godine dosegnemo najmanje 30 milijuna pretplatnika, a SPI INTERNATIONAL zasigurno će biti ključna prednost u postizanju ovog cilja.

  Jacques du Puy, izvršni direktor CANAL+ Internationala rekao je: „Veliko nam je zadovoljstvo pozdraviti SPI u našoj grupi. Ovo pripajanje označava novi strateški korak u razvoju naših europskih sadržaja. Bit će to izvrsna prilika za razvoj novih sinergija i poslovanja za naše aktivnosti, osobito na poljskom tržištu i u zemljama srednje i istočne Europe u kojima CANAL+ posluje putem robnih marki M7.

  Tags: Fashion Beauty