Username *
Password *
Remember Me

Ovo pitanje postavili smo našoj suradnici, poznatoj zagrebačkoj kozmetičarki i vizažistici Zdenki Mihelj, a povod je, naravno, blagdansko vrijeme tijekom kojega često nazdravljamo. Treba znati i prisjetiti se kako će to utjecati na našu kožu koju mazimo i pazimo tijekom cijele godine, pa ne bi bilo u redu da se ovih dana cijela naša briga sruši kao kula od karata…

1397
Cure su spremne za izlazak... tu su super styling i nezaobilazni savjeti!

- Alkohol, kao prvo, izaziva dehidraciju cijelog organizma, pa tako i naše kože, na kojoj se to najviše vidi. Upravo radi toga bore se pojačavaju, pojavljuje se ili pojačava crvenilo kože i kapilare postaju izražajnije… Crvenilo se može pretvoriti i u rozaceu. Dakle, može se promijeniti cjelokupan izgled tena, koža dobije sivi ton, naročito ako su u to uključene i cigarete, a podočnjaci postaju izraženiji - .

- Takve probleme dobro rješava sauna, jer na brzinu izbacuje toksine iz tijela, kao i multivitaminski dodaci prehrani i napici kojima vraćamo minerale, vitamine i tekućinu. Predlažem i lagani piling lica i serume, kako bi ten vratio snagu i zdravu boju. Kod duljeg, višednevnog konzumiranja alkohola, pa čak i u malim količinama, umanjuje se sposobnost tijela korištenja vitamina i kalcija, a bez hranjivih sastojaka koji su potrebni cijelom organizmu pa tako i koži, ona se počinje perutati, istanji se, a mogu se pojaviti i akne. Moguće je i da u tim uvjetima oslabe i kosa i nokti. Lice od alkohola često zna biti podbuhlo, kao natečeno, pa mnoge stvari ne može prekriti niti dobar make-up. Postoji još jedan faktor koji mijenja naš izgled, a to su kalorije kojih u alkoholu ima puno i previše. Naime, one utječu na stvaranje masnih naslaga pogotovo na trbuhu i bokovima.

- Najjednostavniji način da koži i cijelom organizmu vratimo vlagu je pijenje svježe vode, a preporučam dodati i limunov sok. Važan je unos vitamina i minerala, koje ćete naći u zdravoj prehrani, koju svakako treba uvrstiti u menu ovih dana kad znamo previše popiti i pojesti… Dakle, ne zaboravite: voda s limunovim sokom, peeling, hraljive kreme, serumi za lice, voće i povrće. I, naravno, valja pametno konzumirati alkohol i razmišljati o tome što sve unosimo u sebe! - . 

Foto: River island / prshots