Nijanse kose i lica s godinama

  Mnoge su među nama primijetile da im kosa s godinama tamni. Inače, tamna kosa djeluje oštrije i ozbiljnije, plavuše uvijek izgledaju mlađe i nježnije.

  Frizeri preporučuju nekoliko nijansi svjetliju kosu od prirodne, kažu da nam 'omekšava' lice. Uz to, malo make-upa naglasit će crte lica i osvježiti ga – preporučuju naročito za crnke.

  Brinete koje imaju gotovo crnu kosu ljepše će izgledati ako naglase obrve i oči, a plavuše ako namažu obraze i usne. Naime, šminka nas uistinu čini ljepšima i to valja iskoristiti.

  Situacija se mijenja iz sezone u sezonu - ljeti nam je koža tamnija, a kosa svijetli, a zimi je stvar obrnuta. Kosa je tamnija, lice blijedo. Zato ljeti izgledamo zdravije i ljepše.
  No ne pokušavajte imati tamnu put tijekom cijele godine, solarij previše isušuje kožu a nerijetko daje i boju koja djeluje kao da se nismo prali danima. Ma tko to želi…

  Ljeti nam je dovoljno malo šminke, zimi želimo prekriti sve nedostatke, točkice i nepravilnosti na koži. Želimo se jače našminkati i upotrijebiti sve naše adute da budemo ljepše. Zato zimi koristimo pudere koji bolje prekrivaju te su obogaćeni sitnim sjajnim česticama kako bi nam lice djelovalo mekše.

  Isto tako, s godinama mijenjamo make-up. Ne samo kad je riječ o kvaliteti: što smo starije, i nijanse su nam bitne. Vrlo je važno znati naglasiti ljepotu a pritom ne isušiti kožu. Jer korektori i razni iluminatori koje stavljamo na podočnjake na kraju samo istaknu te fine linije umjesto da vizualno izglade situaciju.

  Već oko tridesete situacija s kosom i kožom se mijenja: obratite pažnju na nijanse i odaberite prave stvari kako biste bili još ljepši!