Username *
Password *
Remember Me

Nedavno smo imali jedan zanimljivi giveaway, poklanjali smo Dr.Organic proizvode za lice i usne, a uvjet za sudjelovanje bilo je osobno mišljenje naših korisnica, odnosno ItGirls, o prirodnoj kozmetici. Dobili smo odgovore od kojih smo odlučili napraviti temu, jer ne samo da je važno pričati o kozmetici, već je jednako važno ono što stavljamo na kožu i sa čime je svakodnevno njegujemo.

3

Na tržištu nam se konstantno nude noviteti koji nas privlače mirisima, ambalažom i teksturom, ali i obećanjima o bezvremenskoj ljepoti. Lako je biti podložan reklami, no ipak, treba na svakodnevnoj bazi razmišljati o tome sa čime se "trackamo". Svim ItGirls veliko hvala na prekrasnim komentarima!

Zaks
Obožavam prirodnu kozmetiku jer ona koristi hladno prešana biljna ulja, eterična ulja, biljne emulgatore, hidrolate, biljni glicerol i dodatne aktivne tvari, i to je najvažnije kada tražimo proizvode koje ćemo nanositi na svoju kožu! Prirodna kozmetika ne stvara ovisnost kože, koliko puta vam se dogodilo da nakon što kupite kremu, i budete oduševljeni njezinim djelovanjem, nakon par mjeseci vam taj proizvod više ne odgovara. I ne dovodi do pojave smanjenja namijenjenog učinka kao što se zna dogoditi s industrijskom kozmetikom koja ima predivno pakiranje i naravno ambalažu, ali većinu sastava takve kreme čine kemijske i sintetičke supstance, a u manjem dijelu prirodne. Prirodna kozmetika utječe i na kožu ali i na osmjeh, jer kada smo zadovoljne to se vidi i na našem licu! I da ne zaboravim,nešto što se deklarira kao „prirodno" može ustvari sadržavati samo jedan organski sastojak, pa stoga cure obratite pažnju da proizvod sadrži certifikat! Takav logo na ambalaži jamči sigurnost! Ja bih naglasila da je prednost ove kozmetike u onome što ne sadrži, a ne u onome što sadrži jer sve što na kožu stavimo ima li dovoljno sitnu molekulu apsorbirat će se i ući u krvotok. Najbolji primjer apsorpcije kroz kožu je primjer sa češnjakom; utrljamo li ga na unutrašnju stranu stopala, nakon dva sata osjetit ćemo ga u dahu! Zato, ponašajte se odgovorno prema sebi i pazite što nanosite na svoju kožu!

Tea25
Prirodna kozmetika za mene izbor je pravi
pa na kožu stavljam samo proizvode
bez parabena i ostalih štetnih stvari.
Prirodne proizvode zaista jako volim
jer spasili su moju kožu od problema
i pružili joj njegu i sjaj,
a to je zaista prekrasan osjećaj.
Netko pametan mi je jednom rekao:
"ako ne možeš pojesti, ne stavljaj na kožu"
a ja se toga pobožno držim
i zato je prirodna kozmetika za mene najbolja!

KristinaP
Obožavam prirodnu kozmetiku jer mojoj koži čini najbolje. Inače, na tijelo i lice nikad ne bih stavljala nešto što nije organskog, tj. prirodnog podrijetla jer smatram da ono što ne možeš pojesti ne bi trebalo stavljati ni na kožu. Prirodna kozmetika djeluje blagotvorno na našu kožu, ne sadrži umjetne boje, parabene i druge štetne sastojke.

Pahuljica
Imam kožu koja je osjetljiva na razne sastojke u kozmetičkim proizvodima i trebalo mi je neko vrijeme dok se nisam odlučila na promjenu u svojoj kozmetičkoj rutini. Nisam požalila. Prirodna kozmetika je puno isplativija na duge staze, rezultati možda nisu vidljivi tako brzo kao kod drugih proizvoda, ali su puno bolji.

op

Blaža85
Ljepota iz prirode je ono što nam treba…
"Daleko od sumraka civilizacija
prepušten iskonu prva zagrljaja
prostranstvima usklađenih uzdaha
i sjenama prastarih krošanja
gdje žubor željan novoga sna
svoje prve riječi sklada
ja tamo daleko dišem
snažnije nego ikada"

Marta
Pa, koža je najveći organ na tijelu. Ako pazimo što stavljamo na sebe, ujedno pazimo i što unosimo u sebe. Što se mene tiče, bila bih najsretnija da kozmetiku mogu napraviti kod kuće. Da mogu samljeti, sprešati i skuhati i onda se time mazati, a ne trošiti puste novce za markice da bih se mogla hvaliti da koristim skupu kozmetiku.

Pocahontas
Volim prirodnu kozmetiku zbog toga što ne moram brinuti postoji li u sastavu neki sastojak koji mi može nanijeti više štete nego koristi od korištenja. Smatram da samo prirodna kozmetika osigurava dugoročnu njegu bez štetnih posljedica.

Chelsea
Volim prirodnu kozmetiku jer su takvi proizvodi visoke kvalitete, bez štetnih i umjetnih sastojaka i znam što stavljam na kožu... Osobno me prije nije puno zanimalo da li je kozmetika prirodna ili ne, ali sam primijetila da se u zadnje vrijeme sve više okrećem brandovima koji proizvode organsku kozmetiku. Definitivno jedan od bitnih razloga je i taj što ne testiraju svoje proizvode na životinjama.

Organic_girl
Imam seboreični dermatitis i jedino prirodna kozmetika godi mojoj koži. Nema agresivnih sastojaka, pogotovo mineralno ulje od kojega se obavezno osipam. Moja koža je 'detektor' sumnjivih preparata, tako da veliki palac gore za organsku kozmetiku koja me spasila i kojoj sam vjerna. Svojoj malenoj djevojčici koja broji 2 i pol god, obavezno od njezinog rođenja kupujem svu organsku preparativnu kozmetiku, od malih nogu uči (i dalje će učiti) koliko je bitno što unosimo u sebe.

Nataša85
Danas je sve umjetno, od hrane do kozmetike. Kada pojedete prirodnu rajčicu i osjetite pravi okus, nikad ju ne bi zamijenili s umjetnom, lijepog izgleda, lošeg okusa, bez zdravih sastojaka. Isto je i s kozmetikom. Sve unosimo preko kože, bitno je i zdravo nahraniti kožu kao i organizam. Prirodna kozmetika koja nije testirana na životinjama je moj izbor broj jedan. Koža mi izgleda sjajno, zadovoljna sam u svakom pogledu, a i koža mi je zahvalna.

1 cr

Elin
Osobno volim koristiti prirodnu kozmetiku i pokušavam izbjegavati umjetne sastojke, jer sam primijetila da mi neki sintetički sastojci ne odgovaraju, ali pravu prirodnu kozmetiku je doista teško naći i vrlo je lako prevariti se u izboru. Dr. Organic kozmetika je koliko vidim prirodna i ne testiraju svoje proizvode na životinjama, što je veliki plus i zato bih ju rado htjela koristiti.
 
Visibaba05
Prirodna kozmetika nije agresivna ili štetna, moja filozofija je "samo najbolje je dovoljno dobro", a nema ničega boljeg od prirodnog .....

BeautyAndSweets
Svakim danom shvaćam koliko je važna njega kože, našeg najvećeg organa. Sve to lijepo na kraju završi u našem tijelu i treba paziti što unosimo u sebe, ali i na sebe. Bolje spriječiti nego liječiti kasnije... Trudim se koristiti što više prirodne kozmetike i diy prirodnih preparata. Kemiju je nemoguće izbjeći, ali treba paziti na porijeklo.

Emy10
Prirodno je prirodno i ništa što je umjetno proizvedeno ne može zamijeniti dobrobiti za kožu koje imaju prirodni sastojci u kozmetici, prirodna kozmetika je učinkovitija i zdravija i zato je koristim. Moja koža zaslužuje najbolje…

Pam
Volim prirodne proizvode jer sam tako sigurna da koža dobiva njegu koja joj je potrebna, bez da se moram zapitkivati što je još skriveno u proizvodima, a moglo bi imati neželjene štetne posljedice i kontraefekte.

44

Nail crazy
Volim prirodnu kozmetiku jer mi je koža osjetljiva i ako ne pazim što stavim na nju, često završim s kontaktnim alergijama... S prirodnom kozmetikom to je rjeđi slučaj. Uostalom, sve što stavite na kožu jednom završi u organizmu, pa je bolje da je to što prirodnije i neobrađeno.

Ninas nails
Volim prirodnu kozmetiku jer sam sklona alergijama, a s prirodnom kozmetikom mi se to ne događa. A i veliki plus je to što ne testiraju na životinjicama.
 
Njinja_666
Ja volim prirodnu kozmetiku jer mi koža nikad nije loše reagirala na niti jedan organski beauty proizvod koji sam probala.

Dana1012
Prirodnu kozmetiku volim jer nam priroda daje najbolje od sebe.

Ermossa
Volim prirodnu kozmetiku jer njeguje moju kožu i istovremeno čuva prirodu. Blaga je i ne izaziva iritacije i zato usrećuje moju kožu i mene.

Gala79
Imam osjetljivu kožu i prirodna kozmetika se pokazala savršenom za sve moje probleme.