Username *
Password *
Remember Me

Kako biste propisno zabljesnuli u svako doba dana i noći, složili smo mali savjetnik, odnosno vodič, praktičan i jednostavan, u kojemu možete otkriti koji su detalji ne samo dostupni (čitaj: popularni kod velikih dizajnera, a takve slične možete naći i u high-street dućanima), već i pravi melem za svaki stil.

dior ss2013 71 cr
Dior

Nova sezona u znaku je tkanina koje emitiraju svjetlost, pa su ne samo nakit i torbice, već i hlače, kaputi i suknje, prepuni blještavila koje je ipak dosta lako nositi i kombinirati. Naime, ovaj se modni moment desio pod utjecajem trendova iz osamdesetih, ali i sve bolje tehnologije tkanina koje sad dolaze u brojnim blještavim varijantama, izuzetno zanimljivih površina.

Dakle, ušli ste u dućan i snimite stalak s nakitom. Sve se sjaji, kristali su očaravajući, cijene oko stotinjak kuna. Zašto si to ne priuštiti? Naime, ovakav komad ogrlice, narukvice ili čak mega naušnice možete nositi na sve: od traperica do male crne haljine. Od balerinke do večernje štikle. Modni dodaci koji privlače pažnju svakom stylingu daju fresh izgled. Dominiraju kombinacijom, ali i prostorom u kojemu se nalaze. Zato, ne želite li privući previše pažnje, odaberite sitnije sjajne komade, a za klasičarke tu su lakirane torbice i štikle.

Diane von Furstenberg ss2013 42
Diane von Furstenberg

Sjajne tunike, majice i suknje obično su minimalističkog kroja, uz njih je dobro ponijeti nešto ili crno ili sivo, bez uzorka. No, ako se volite igrati modom, isprobajte više varijanti s neon bojama. Dakako, da ćete i takvu, sjajnu majicu ponekad poželjeti dodatno nadograditi nakitom – u tom slučaju lijepo će joj pristajati tanke zlatne ili srebrne ogrlice, bez previše detalja. Dizajneri se sjajnim tkaninama i teksturama često služe upravo kako bi razigrali jednostavan kroj, odnosno kako bi ga učinili atraktivnijim. I to im uvijek uspijeva.

Inače, sjajne je komade fantastično ukomponirati u styling bez make-upa, jer na taj način daju dozu futurizma, stila koji je i jedan od začetnika ovog trenda…

Već ste vjerojatno u dućanima primijetili tkanine čija je površina u potpunosti prekrivena šljokicama. Prije kupnje, razmislite kako ćete prati i čuvati taj komad, jer su šljokice dosta osjetljive. Naime, osim toga, zna se desiti da su takvi odjevni predmeti preteški, pa je nepraktično nositi ih cijeli dan… Modni dodaci su svakako prvi izbor kad se radi o sjajnom stilu, a nakon toga dolaze jakne. Hlače su dosta zahtjevne, jer naglašavaju siluetu i privlače pažnju na donji dio tijela. Jakna je zahvalnije rješenje, naročito zato što lako može postati vaš statement komad u garderobi oko kojega će se vrtjeti cijela proljetna garderoba!

Foto: prshots

accessorize 6117cr
Accessorize

Diane von Furstenberg ss2013 31
Diane von Furstenberg

asos 751 cr
Asos
Paul Green Ivancica 949kn cr
Paul Green (Ivančica, 1098 kn)
whatsabouttown 1674 cr
What's about town