Username *
Password *
Remember Me

Konačno je došlo vrijeme da pošteno razmislimo što nam je činiti prije ljeta: naša koža sada će biti posebno izložena suncu, pa valja ponoviti i definirati koje nas promjene čekaju. Najvažnije je, naravno, korištenje krema sa zaštitnim faktorom koje će onemogućiti nastanak pigmentacijskih mrlja, omogućiti optimalan razvoj tamnog tena, ali i spriječiti preuranjen i ubrzan nastanak bora. Naime, pretjerano isušivanje kože na našem licu stvara idealno okruženje za pojavu bora, koje nam se s godinama povećavaju i produbljuju. Važno je svakodnevno, čak i za odlazak u grad, nanositi kremu s visokim faktorom, za lice između 30 i 50. Ne zaboravite aplicirati je na vrat, dekolte i ruke, koje često zaboravimo, pa je mogućnost pojava pigmentacijskih mrlja puno veća. One se mogu odstraniti skupim tretmanima kod dermatologa, dok se bore, zna se, rješavaju tek injekcijama hijaluronske kiseline. Može ih se ublažiti kremama s retinolom, no u svakom je slučaju bolje spriječiti nego liječiti. Imate li mnogo madeža, obratite pažnju na promjene njihove boje i veličine.

avon

Foto: Avon


Nosite šešire – dućani su prepuni lijepih modela s velikim i malim obodima, gledajte da barem prekriju područje do nosa, kako bi gornji dio lica bio u sjeni. Tu smo najosjetljiviji: oči, nos i čelo vole brzo potamniti, no čak i kad se sakrivamo od sunca, često smo u nekoj pozi apsolutno izloženi. Osjećaj topline sunca na licu ponekad je uistinu užitak, no dermatolozi upozoravaju da je to najbolje činiti ujutro do podne, te nakon 16 sati popodne. Sunce je još uvijek jako, a mogućnost oštećenja kože je mnogo manja. Kožu tijela često hidratizirajte pri odlasku na bazen ili plažu, a boja će se bolje držati i primiti i ako jednom tjedno radite piling jer će se mrtve stanice maknuti, da bi ustupile mjesto sjajnom, ujednačeno preplanulom tenu. Ako koristite sredstva za samotamnjenje važno je prije aplikacije napraviti pošteni piling cijelog tijela jer postoji mogućnost narančastih ili smeđih mrlja. Pilingom ćete spriječiti izgled prljave kože koji se ponekad zna desiti s većinom krema za samotamnjenje.

bothermFoto: Biotherm

Česti odlazak pedikeru spriječit će svakodnevno mazanje stopala kremama s vazelinom. U ljekarni možete naručiti mješavinu vazelina i 3-postotne salicilne kiseline. Ne košta puno. Svake večeri bogato je aplicirajte na stopala, dobro utrljajte i navucite pamučne čarape. Nakon pola sata, kad se krema dobro upije, skinite čarape i vi ste spremni za sandale. Ako zaboravite jedan dan, nema veze, koža će biti mekana i dva do tri dana, no često korištenje uistinu će srediti vaša stopala kako bi ona uvijek bila spremna za izlazak. Vodootporni je make-up još jedna ljetna poslastica. I to ne samo kad se kupamo, već i dok je znojenje lica povećano, pa postoji mogućnost da nam se make-up rastopi čak i u šetnji gradom. Mnoge kozmetičke kuće danas nude rješenje za te naše male probleme, bit će dovoljno da stavite neku BB kremu i vodootpornu maskaru. Čak i mnoge olovke za oči danas su totalno vodootporne, namijenjene korištenju ljeti. No, skidanje je često otežano, u tome će nam pomoći skidači šminke za oči na bazi ulja. Lagano blazinicom povlačite preko očiju jer je koža na tom području iznimno osjetljiva i tanka. I ne zaboravite kvalitetne sunčane naočale jer one štite oči i sprječavaju mrštenje koje nam dolazi automatski kad smo na suncu. I ne zaboravite se opustiti, vikendom se uputite negdje u prirodu, uzmite omiljenu knjigu i odmorite misli!

sainsburyshome 971261201484914Foto: Sainsbury home / prshots

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location