Username *
Password *
Remember Me

Ne samo da je u službi zaštite našeg lica i glave, već dobar šešir mora i može izvrsno nadograditi naš styling. Pokrivalo za glavu treba biti ekstenzija našeg stila, odgovarati garderobi i bojama koje se u njoj nalaze. Pri kupnji šešira za ljeto treba se sjetiti i toga da crna boja generira toplinu, te da bijeli modeli najbolje "hlade" glavu. No, u ponudi je i veliki broj modela u bojama, pa ćemo se lako odlučiti i za neko šarenilo. Šešir treba izabrati i u odnosu na frizuru, ali i oblik lica. Panama model praktičan je za većinu nas jer ne samo da gotovo svima dobro stoji, već se može nositi i na koso, prema iza ili više iznad lica.

OP2Marks & Spencer - uvijek popularni panama model


Duboko krojeni šeširi, s velikim obodom, znaju "pojesti" lice, pa kad ih isprobavate, obratite pažnju na to koliko dobro sjedaju na vašu glavu. U brojnim dućanima možete naći šešire u svim veličinama, ovisno o obujmu glave, i to bi trebao biti jedan od prvih uvjeta - da zadovoljava zadane dimenzije. Među ponudom brojnih dućana osim popularnog panama modela, možemo naći i brojne druge krojeve s većim ili manjim obodom, kao i mega šilterice koje također mogu poslužiti kao zaštita  od sunca.

Kad je riječ o materijalima, najbolje je izabrati platnene ili slamnate modele jer su oni najprikladniji za visoke temperature. Boju šešira odaberite u odnosu na boju očiju ili kose, kao da birate nijanse šminke – pasat će vam slični tonovi. Ako, pak, želite naglasiti pogled ispod oboda, odaberite boju suprotnu boji vaših očiju, primjerice zelene oči istaknut će šešir u ljubičastim nijansama. Popularni su i kaubojski šeširi, te su ujedno dosta zahvalni jer sakrivaju lice u potpunosti. Na njih nosimo lagane krojeve, hipi haljine, bijele tunike, japanke, balerinke, rimljanke… Ležerniji stil nosit ćemo i na pletene modele šešira, dok panama oblik voli i sako u kombinaciji sa štiklama.

Foto: prshots

 

internacionaleMega šilterice ove sezone su apsolutni hit! / Internationale

op
Missoni model s velikim obodom, idealnim za kvalitetno sakrivanje od sunca!

 

penneys
Super kombinacija tregerica, badića i šilterice / Penneys UK 


ToniOui31
Toni Garrn za "Qui" u mornarskom stilu s panama šeširom 

 

Komentari (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Super šilterice! Upravo one su mi i zadnje vrijeme postale najdraži modni dodatak

 
This comment was minimized by the moderator on the site

i meni su uber super te silterice, nekak su mi veca fora od sesira sad:D

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location