Username *
Password *
Remember Me

Obrve su u modi već neko vrijeme, i to ne bilo kakve, već deblje, naglašene i savršeno definirane. To znači samo jedno – da izgled ostatka lica treba propisno prilagoditi ovom stilu. Naime, vizažisti ističu nekoliko savjeta uz pomoć kojih ćete izbjeći prenaglašen izgled lica i postići toliko željenu harmoniju kontura.

1


1 Jake obrve zahtijevaju jednostavan make-up jer sada one vizualno preuzimaju vodstvo i imaju glavnu ulogu na licu. Nijanse koje će najbolje pristajati ovom stilu su pastelne, svijetle i nude.

2 Preporučljiv je i wet-look, odnosno igra teksturama koje oponašaju mokri izgled, kao što su sjenila i sjajila nove generacije. Podrazumijeva se da su nježnih nijansi. No, ako želite kombinirati sjenilo jarke boje i jake obrve, najbolje je da stavite minimalno maskare, te da zaobiđete ruževe i roza rumenila. Ili se možete odlučiti za opciju jakih obrva i tamno crvenog ruža. Opet - zaboravite maskaru.

3 Što se tiče boje obrva, ona može varirati, možete si iscrtati malo svjetlije ili malo tamnije obrve, no treba voditi računa o tome da budu pravilnog oblika. U principu za dnevni look bolje pristaju svjetlije obrve, a za večernji nešto tamnije. Ako ste se sredili i izgledate kao za crveni tepih, isprobajte tamnije iscrtane obrve, no ne crne, već tamno smeđe.

2


4
Lijepa varijanta je i kombinacija tuša i naglašenih obrva: linija na kapcima neka bude leptir oblika, kako bi oko dobilo na dinamici i fino istaknulo pogled.

5 Količina maskare uz jake bi obrve trebala biti minimalna, a možete kombinirati i maskare u boji, primjerice ultra-moderne plave ili tirkizne nijanse. Tu se ukapa i bronzer na obrazima.

6 Tamni, ljetni ten savršeno paše uz naglašene obrve. Koristite u tom slučaju samo bronzer preko cijelog lica, te uz pomoć debljeg kista konturirajte lice.

3


Obrve odlično definiraju crte lica, no morate prilikom oblikovanja pratiti prirodan izgled i ne čupati ih previše. Ipak, postoji rješenje - jedna od najboljih svjetskih beauty blogerica, Julia Graf a.k.a. MissChevious predlaže kako definirati i prekrasno iscrtati obrve. Pogledajte video.


Foto: Jacob Kalaitzakis za Marie Claire Greece June 2013
Model: Nicole
Make-up: Athena Skouvakis
Kosa: Heath Massi