Username *
Password *
Remember Me

- Osjećala sam krivicu jer sam natrpavala svoj dnevni raspored kako bih se osjećala zaposleno, iako pola tih stvari nije bilo u službi mojih ciljeva ili onoga što zapravo radim i želim raditi... - zvuči poznato? Ovo je izjava Tare Stiles, svjetski poznate joga majstorice i brend ambasadorice za Reebok, koja je nedavno lansirala novu kolekciju odjeće za jogu. - Ti krivi potezi uzrokovali su manjak vremena za moje prave ciljeve, pa sam postala nemirna i krenula s pitanjima... da li je taj sastanak meni uistinu potreban? Da li će mi druženje s tom osobom uistinu biti korisno? Ako je odgovor negativan, tako treba i biti. Na taj način polako sam shvatila snagu donošenja odluka - . Tara je složila pet izvrsnih savjeta koje uistinu valja pročitati, zapamtiti i usvojiti. Ona ih zove "savjeti za stvaranje prostora". U životu i svakodnevnim obavezama.

 

111Tara nosi novu kolekciju za Reebok1. Kao prvo, morate shvatiti da imate manjak vremena za stvari koje vas čine nemirnima, pokušajte vizualizirati vaše obaveze i uvidjeti da li su neke radnje za vas suvišne, ili da li biste voljeli imati vremena za nešto drugo.

2. Napravite plan dnevnih, mjesečnih, godišnjih aktivnosti. Ako imate cilj sve je lakše. Kad stavite sve na papir shvatit ćete gdje griješite. Crno na bijelo postat će vam očito da li se neke stvari ne uklapaju ili ste htjeli napraviti drugačije, ali jednostavno niste imali vremena razmišljati o tome ili ih promijeniti odmah.

3. Nemojte misliti da ćete imati previše suvišnog vremena ili što ćete s njime kad ga dobijete. Naime, utrošit ćete ga na one stvari koje vas uistinu vesele i koje su vam po guštu.

4. Napravite si plan koji ne uključuje posao. Na primjer, otići na plivanje, šetnja u prirodi, posjetu muzeju... Možete napraviti plan tako da malo pomalo u svoj svakodnevni ritam ubacite stvari koje biste željeli napraviti, ali uvijek mislite da ćete stići jednoga dana. Dakle, krenite sa željama i ostvarenjem istih.  

 

12

5. Budite otvoreni prema svojim idejama i misiji koju želite ostvariti. Često nam se čini da je nešto neostvarivo, i to samo zato što ne znamo put do toga. Kad osmislite plan, a to je već puno, lakše će vam biti vizualizirati cilj i osmisliti put ka istom.

Eto, čini se komplicirano, no nije, Tara otkriva da je to jedini put da se razvijamo kao osobe i budemo sretni. A dok razmišljate o tome, možete se malo i rastezati, a radi se naravno o jogi (vidi dolje video), koju ona istinski razumije i prakticira. To je najbolji način da se oraspoložite i vratite snagu. Vježbe su jednostavne, ne treba vam nikakvo predznanje. Predlažemo da probate! Poželite li saznati više i ući u njezin svijet, kliknite ovdje.

Foto & video: Reebok