Username *
Password *
Remember Me

Nije samo kolorit taj koji na licu otkriva snagu - kad zaboravite na jake pigmente, otvara se jedan novi beauty svijet koji uključuje mračne olovke za oči i bijelo sjenilo, rumenilo boje kože i ostale sitnice koje nas čine punk divama. Od boja u obzir dolaze tamno-ljubičasti ili tamno-plavi ruževi za usne, no ništa svjetlije od toga… Gothic stilovi, ali i popularnost serija o zombijima i nadljudskim bićima ostavili su trag i u svijetu šminke, a kad je lice blijedo, slika se mijenja i sugerira nam neke nove teksture. Složili smo vam jednostavan savjetnik kako se snaći u ovom mračnom, no na svoj način privlačnom i divnom svijetu ljepote.

 

2


1 Koristite vodootporne ili one olovke za oči koje se ne brišu lako s lica jer kad stavljate debeli sloj crne boje, on mora biti postojan. A možete koristiti uz to i fiksatore za lice.

2 Trebat će vam blijedo lice. Ako vam je ton kože jako svijetao, onda ste kao stvoreni za punk divu. Odaberite svijetli puder, te kožu zacementirajte bijelim puderom u prahu koji ne ostavlja sasvim bijeli trag, već lagani baršunasti, dosta mat. Također, mat su u ovoj priči i ruževi za usne, tamnih opojnih nijansi...

 

3

3 Iscrtajte oči na gornjem i donjem kapku, te nanesite debeli sloj maskare. Definirajte obrve, one licu daju iznimnu vizualnu snagu. Moraju biti dobro oblikovane jer tako istaknute lako mijenjaju dojam i pogled.

4 Siva i sjenila boje kože idealna su za ovaj look. Tu će vam poslužiti i ostale nijanse za konturiranje oka, to su one nedefinirane između tamno sive, boje čokolade i bijele kave. Ovaj stil voli i iscrtavanje unutarnje linije (waterline) oka crnom olovkom.

5 Ovaj stil voli večernje izlaske jer je jak i upadljiv, no možete ga nositi i u dnevnoj varijanti. Na primjer, samo olovkom iscrtane oči s malo bež sjenila ili jako naglašene obrve uz malo bezbojnog sjajila za usne.  

 

4


Magazine: Vogue Taiwan August 2013
Foto: Yossi Michaeli
Model: Ellinore Erichsen
Styling: Melaney Oldenhof
Make-Up: Deanna Melluso
Kosa: Charlie Taylor

 

1