Username *
Password *
Remember Me

Nije važno samo što nanosimo na lice, već i kako nanosimo. Kreme za područje oko očiju obavezno treba nanositi u smjeru koji ide od vanjskog ruba oka, dolje, pa prema unutra. I tako barem desetak krugova, kako biste usput napravili i masažu – i pritom razbili nakupine tekućine zbog koje su nam oči manje ili više otečene.  

Kremu, pudere i baze treba nanositi od sredine lica prema van, preko čela, pa obraza, brade i onda po nosu. Utapkati dio bočne djelove nosa i na mjestu prema obrazu. Nježnim pokretima. Bez natezanja.  

Puder ispod očiju treba tapkati, a ne mazati. Ista je situacija s korektorima za podočnjake - isključivo tapkati. Koža je na tom području vrlo osjetljiva i tanka i ako je svaki dan potežemo, ona će se prije objesiti i izborati.

Za aplikaciju pudera i baze mnogi vizažisti toplo preporučuju spužvice. To su one debeljuškaste, trokutaste. Njima možete lakše tapkati i utrljavati. Uz pomoć njih puder vrlo lijepo prianja na kožu. Puder će se na taj način lakše stopiti s kožom, pa će boja i tekstura biti prirodnije. Jednostavno ih je nabaviti, nalaze se u ponudi brojnih parfumerija.

Neke od nas puder radije nanose prstima. Kako biste ravnomjerno namazali lice prvo puder razmažite po dlanu pa namažite lice načinom kao da se umivate. Prvo malo tapkajte pa lagano mažite. Od sredine lica prema van, do kose i ušiju. Na taj način puder će bolje sjesti, a koža će djelovati prirodnije. Također, na taj ćete način kožu manje natezati.

Tapkanje i mazanje ostavljaju drugačiji trag kad je riječ o puderima: tapkanjem utrljavamo, a mazanjem doslovno radimo gornji sloj.

Što je puder gušći, primjerice kompaktni, to ga je bolje tapkati jer teže pranja na kožu.

Puder u prahu možete nanositi na način da prah stavite u dlan, pa u njega uronite debelu okruglu četku. Na taj način čestice će se uvući među dlake pudera. To znači da vam na licu neće ostati onaj brašnasti sloj praha, već će se lijepo smjestiti u laganom, transparentnom sloju. Onako kako treba. Ako ne želite prljati ruke puderom, možete da nasuti na otvorenu papirnatu maramicu. Na taj način možete spremiti višak ili ostaviti ga za drugi put.

Želite aplicirati puder sa sitnim šljokicama? Isključivo na isturena mjesta: nos, sredinu čela, na bradu i obraze. Na taj način svjetlo će ljubiti baš ta mjesta, što znači da će vam lice imati izgled kao da ste se malo osunčali ili kao da ste trenutno na suncu.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location