Username *
Password *
Remember Me

- Još jedan Adidas kvartovski kros ove sezone starta 26. travnja na popularnom zagrebačkom Tuškancu. Podršku cijelom projektu pružit će adidasova ambasadorica i slavna hrvatska atletičarka Blanka Vlašić i Matea Matošević, državna prvakinja na srednje i duge pruge koje će sudjelovati na prvom ovogodišnjem krosu - objavio je Adidas.

 

Matea MatosevicMatea Matošević

 

Ove sezone, uz Tuškanac oživjet će parkovi i ulice u još četiri zagrebačka kvarta - Dugavama, Laništu, Maksimiru i Sigečici. Trčat će se vikendima ujutro, a svaki kros započinje utrkom građana i djece na 1000 metara čemu slijedi glavna utrka koja će ovisno o lokaciji biti duga između 3 i 5,5 kilometara.

Bez obzira na kvart u kojem se utrka održava, trkači se na svakoj utrci natječu za kvart iz kojega dolaze te ostvarenim rezultatima sakupljaju bodove za "ekipu" svojeg kvarta. Kvartovsko 'rivalstvo' vodit će se između 6 ekipa: Centar, Dubrava, Črnomerec, Trešnjevka, Novi Zagreb i Trnje.

Za sudjelovanje u svim kros utrkama prijave su moguće na stranici www.adidastrcanje.hr/kvartovski-kros/prijavi-se/ te na dan utrke kod startnog prostora od osam ujutro sve do dvadeset minuta prije starta.

 

adidas-springblade-03

 

Ove godine Adidas je pripremio i posebno iznenađenje za sve sudionike koji se prijave online i otrče glavnu utrku - 20% popusta na asortiman za trčanje u adidas shopovima. Osim popusta, tri prvoplasirana u građanskoj i dječjoj trci dobit će medalje, a troje prvoplasiranih u glavnoj trci u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će pehare i poklon bonove od Adidasa.

Adidas kvartovski kros idealno je mjesto za testiranje svojih trkačkih sposobnosti, ali i za provođenje slobodnog vremena sa svojom obitelji i prijateljima iz kvarta. Na kros utrkama sudjelovat će i Adidas Originals ambasadori - zagrebačka hip-hop legenda DJ Chill koji će trkače zabavljati svojom glazbom i ekipa uličnih umjetnika okupljenih pod umjetničkim imenom “Pimp my pump” čija se kreativna vizija "oživljavanja" kvartova odlično uklapa u ovu kvartovsku priču.


adidas kvartovski kros - raspored utrka:
26.4. CENTAR, park Tuškanac
17.5. NOVI ZAGREB, kvart Lanište
15.6. NOVI ZAGREB, kvart Dugave
7.9. CENTAR, kvart Maksimir
27.9. TRNJE, kvart Sigečica

 

Kvartovski kros

 

Subotu, 26.travnja rezervirajte za prvi kros koji se trči na Tuškancu. Start će biti na košarkaškom igralištu na Tuškancu kojeg je Adidas povodom dolaska košarkaške zvijezde i ambasadora Derrricka Rosea prošle godine obnovio kako bi dobio sjaj kakav zaslužuje. No, u subotu će košarkaško igralište na kratko postati okupljalište trkača svih dobi i uzrasta. Prva kros utrka trči se na stazi koja je vrlo atraktivna - trkači i trkačice će nakon starta već nakon 2-3 minute naletjeti na Aleksandrijske stube, kojih ima čak 185 i uz koje će se uspeti na Rokov perivoj no, to ih sigurno neće omesti u njihovoj želji za dolaskom na cilj.