Username *
Password *
Remember Me

Ovo je tema o komadima koje već imate u svojem ormaru, a koje ćete ovo proljeće nositi kao – modni hit! Zato što će uistinu i biti u trendu!

Ok, znamo da je shopping novih stvari veliki užitak i da je trend uvijek atraktivan jer je kao nov, ali činjenica je da su svi ti trendovi čista reciklaža koja se ponekad čini prije kao neka dobra formula nego puka dizajnerska ideja.

Iako je gušt otkrivati nove stvari u dućanima i peglati kartice, činjenica je da svakome dobro dođe barem mala ušteda... a i zašto bismo se baš ponavljali i kupovali nešto što možemo iskoristiti opet i opet!

Zato uključite male sive stanice, kako bi rekao Poirot, otvorite širom svoje ormare i oči, izvucite ispod kreveta one vreće koje ste u rujnu priključili na usisavač i krenite se zabavljati. Uživat ćete kad shvatite da ste za proljeće već – polu pripremljeni.

Kao prvo – nema žene na ovome svijetu koja nema nešto cvjetnog uzorka. Ah, ta romantika, to nam je u krvi. Dakle, bilo koji komad posut ružama ili laticama ne samo da će poslužiti – već će biti fantastična odskočna daska koja će vas lansirati u skorašnje tople dane (pa već je druga polovica veljače, a svi znamo kako vrijeme brzo prolazi...).

Boje. Zamislite proljetnu sezonu u kojoj nema boja! Nemoguće. Buđenjem prirode bude se i neki novi apetiti. Upravo nas oni tjeraju dalje. I tjeraju nas na isprobavanje boja i otkrivanje stila. Zato – koliko komada imate u boji? Ziher više od jednog. E, pa, upravo njih složite na vidljivo mjesto jer će uskoro baš oni biti okosnica vašeg pre-spring stila i svega modnoga čemu ćete se jako veseliti.

Koliko ste do sada uštedjeli? Da, i mi smo!
Navy. Koliko ste se puta uvjerile u činjenicu da s prvim toplijim zrakama sunca dućane preplave plavo -bijele prugice. I svako ljeto one su divne. Jednako fresh, jednako poželjne i jednako stilski fantastične i praktične. Uvijek nekako izgledamo finije s tim prugicama (gore desno fotka Zadig & Voltaire).

Puderaste nijanse. Ziher imate nešto blijedo ružičasto ili blijedo plavo ili blijedo zeleno... Upravo su se te časobne nijanse smjestile na color mapu za proljeće-ljeto 2012 kao hit nijanse.
Pa zašto onda još uvijek snivaju zimski san? Vrijeme je za buđenje. Nijanse sladoleda, bombona, tako ih zovu. Jedna slađa od druge... I baš su zato tako primamljive, ali i jednostavne za kombiniranje i slaganje vašeg omiljenog stylinga u kojemu ćete biti slatke poput kocke šećera! A tako se i osjećati. Osmjeh od uha do uha.Bijela boja. Ma tko nema bijele lanene hlače ili neke od mekog pamuka... Košulju boje snijega ili običan T shirt s nekom crtarijom... Kad malo bolje razmislite, svaki ulazak u novu toplu sezonu nekako je obilježen, među ostalom, i bijelom bojom! Dobro je i to znati...

Imate li neki trench ili barem krojem sličan kaputić? I opet će ovo proljeće svi brujiti o trenchu, tom malom britanskom kaputiću i velikom modnom izumu koji ne samo da je istovremeno klasičan i moderan već je i poželjan kao IT komad... pa eto. Zakon.

Veliki nakit. Plastične narukvice i slično. I to će biti izuzetno lijepa platformica za kreativno izražavanje pred ogledalom (ne zaboravite se fotkati i postati svoje naj - kombinacije na LIFE&FUN!!!)A kako i ne bi veliki nakit bio IN kad su nam ruke najednom gole i naprosto vape za nekim krasnim modnim dodatkom...

A cipele? Ok, nove cipele volimo kupovati... Ima nas puno kojima se razne japanke, rimljanke, balerinke i druga obuća s nedefiniranim trakicama mota po ormarima i kad ih izvadimo nakon cijele zime izgledaju kao palačinke.
Zato - malo ih pofriškajte jer će vas dizajneri, stilisti i silna ekipa modnih autoriteta upozoriti kako su 'flat shoes' totalni hit i da vam trebaju nove. Ok, trebaju nam nove jer na taj način funkcioniramo, ali svakako će vam i više neko dobro poslužiti one od prošle sezone. Zatvorite palačinkarnicu i otvorite cool butik. Home made.A štikle? Na wedge ćemo se opet s užitkom penjati, a na tankoj potpetici s ponosom balansirati. Jupiii!

Torbe. Ah, što reći, veća slabost od cipela... Ili su tu negdje, drže se zajedno na ružičastom horizontu naših modnih snova?
Torbe ćemo također nanovo kupovati. I kupovati. Ali ćemo pritom i uživati. Naravno da ćete nositi onu žutu torbu od prošlog ljeta i više nego ponosno i tijekom vrućih dana 2012., ali dozvoljeno je kupovati neke komade koji uistinu vrijede. Kožna torba uvijek je dobra investicija. Naravno, ako previše ne opterećuje budžet.

Zato, sve torbe dobro pregledajte, ne bi trebale izgledati lošije od prošle sezone jer ste ih valjda pomno složili... i smislite neke dobre kombinacije uz njih (objavite u svom albumu na LIFE&FUN!).
Eto, malo zabave, malo rada i puno stvari! Vidjet ćete da se u vašem ormaru krije jedan mini fashion week. A vi ste s(p)retna Alisa u zemlji čudesa.

Foto: prshots, tooklookbook