Username *
Password *
Remember Me

DIY kultura sve je popularnija, ne samo radi recesijskog okruženja u kojemu živimo, već i radi kreativnosti koju tijekom blagdana otkrivamo u sebi, pa Artomat, već tradicionalno okupljanje umjetnika i nakitara iz raznih područja (Zagreb, HDLU), ima poziv za sve nas. Naime, svakodnevno se u takozvanoj Džamiji, zagrebačkom domu Hrvatskih likovnih umjetnika od 15 do 18 sati, održavaju besplatne kreativne radionice na kojima možete naučiti brojne tehnike izrade božićnih ukrasa, poklona, ukrašavanja a svi znamo da i samo pakiranje može biti umijeće!

dotcomgiftshop 65721
prshots / dot com gift shop

Za sve one koji žele naučiti kako izraditi boje od organskih materijala trebali bi svakako posjetiti radionicu Izrada boja od prirodnih materijala, Marka Pašalića. Čak dvije DIY radionice na artOmat-u posvećene su nimalo lakoj tehnici izrade mozaika: izrada mozaika od recikliranog materijala, Monike Meglić, i od keramičkih pločica, Ante Teskere. Sve mogućnosti papira otkrit će Sanja Srbljinović Čuček na radionici Origami.

Tehniku Print-transfer, koja omogućava prenošenje laserskog printa, fotokopije ili slika iz novinskog tiska na predmete od drva, plastike, stakla ili tekstila, predstavit će voditeljica Vanja Trobić. Dean Kljun posjetiteljima će predstaviti Suminagashi, drevnu japansku tehniku monotipije, uz pomoć koje se stvaraju unikatni grafički otisci preslikavajući se preko površine vode. Tehnika je istovremene meditativna i zabavna. Tekstualni sadržaji, slike i simboli iz odbačenih knjiga, knjiških tekstova, stripova ili pak vlastiti tekst, pronaći će mjesto na raznim geometrijskim oblicima na radionici Reciklaža misli i osjećaja, Nine Bešlić. A na zadnjoj radionici, koja dolazi nakon projekcija kratkih animiranih filmova Hrvatskog audiovizualnog centra, samo najmlađi polaznici zainteresirani za optičke igračke naučit će kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente filma Profesor Baltazar. Radionicu će voditi Vida Guzmić.

 dotcomgiftshop 6613590464
prshots / dot com gift shop


Selekcija izlagača na 5.artOmat-u i ove godine donosi mnoštvo zanimljivih likovnih umjetnika, dizajnera, primijenjenih umjetnika i ostalih kreativaca koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i regije. Uz odlične autorske radove koji isključivo proizvode na mikro razini u ograničenim serijama, prostori na kojima autori izlažu posebice privlače pažnju. U pomno, gotovo personalnom, uređenom prostoru svakog izlagača, posjetitelji se mogu direktno upoznati s autorima i iz prve ruke saznati sve detalje vezane uz njihove radove i produkciju.

 

DIY-gift-Christmas-trees
goodshomedesign.com

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location