Username *
Password *
Remember Me

U jesen prošle godine sazrela je ideja o pokretanju još jedne dodatne usluge u Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama  - pedijatrijsko savjetovalište. Farmacia je tijekom cijele prošle godine bila jedini ljekarnički lanac koji je kao sponzor podržao projekt 'SUTRA - samoliječenje u trudnoći i dojenju', tako da je logičan korak dalje bilo pokretanje dodatne i još bolje skrbi za naše najmlađe pacijente.

Farmacia - koja mi je najbliža?

phtogo farmacia metkovic1

Ideja je bila ostvariti što bolju kolaborativnu praksu pedijatara i ljekarnika i to po prvi puta van prostora ordinacije, tj. u ljekarni. - Smatramo da je ovo izuzetno važno za područja van Zagreba gdje pedijatri nisu toliko dostupni roditeljima dok su naše ljekarne prisutne i u manjim gradovima.
Od strane liječnika, uslugu je inicirao jedan od najpoznatijih pedijatara u nas, uvaženi prim. prof. dr. Milivoj Jovančević, koji je okupio svoje kolege pedijatre s velikim iskustvom voljne za novi vid pružanja usluge u ljekarnama - istaknula je magistra Martina Šepetavc iz Farmacie.

phtogo farmacia metkovic2

Savjetovanje s pedijatrom se odvija jednom mjesečno u privatnosti odvojenog prostora ljekarne – savjetovalištu, uz prethodnu rezervaciju termina kod ljekarnika.  Teme savjetovanja odnose se na najčešće tegobe u dječjoj dobi poput upala dišnih puteva, povišene temperature, bolova, proljeva i povraćanja, opstipacije, kolika, osipnih bolesti, dojenja i dohrane, atopijskog dermatitisa, noćne enureze, cijepljenja...

Također, pedijatri osim klasičnog savjetovanja s roditeljima održavaju i radionice na određenu temu koja je aktualna u određeno doba godine, primjerice Bronhitis i astma - simptomi i liječenje, koja je održana u prosincu u ljekarni u Metkoviću. Svrha tematskih radionica je dodatna edukacija roditelja kako pravilno postupiti u određenim tegobama i koliko je važno slijediti upute liječnika i ljekarnika oko uzimanja terapije ili dodataka prehrani.

phtogo farmacia metkovic3

Važno je napomenuti da su svi magistri farmacije i farmaceutski tehničari na navedenim lokacijama prošli dodatne edukacije od strane vrhunskih stručnjaka kako bi nadopunili svoje znanje u ovom području i uskladili se s najnovijim smjernicama struke. Većina lokacija ima i telefonski kontakt suradnog pedijatra pa u slučaju nekih nedoumica ljekarnik na licu mjesta obavi telefonsku konzultaciju i zbrine malog pacijenta na najbolji mogući način.
Roditelji su oduševljeni ovom besplatnom dodatnom uslugom u Farmacia ljekarnama jer na jednom mjestu i u opuštenoj atmosferi mogu obaviti više stvari – savjetovati se s pedijatrom oko tegoba svog djeteta od najranije do školske dobi te savjetovati se s ljekarnikom oko pravilnog uzimanja terapije, dodataka prehrani, izbora dermokozmetike ili ostalih medicinskih proizvoda.


Pedijatrijsko savjetovalište je dostupno na ukupno 16 Farmacia lokacija, ravnomjerno raspoređenih po cijeloj Hrvatskoj, a svaka od tih lokacija ima svojeg suradnog pedijatra. Sve adrese lokacija koje su uključene u ovaj projekt zajedno sa suradnim pedijatrom i kontaktom ljekarne možete pogledati u tablici:


pedijatrijsko