Username *
Password *
Remember Me

Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara - Brod kulture objavljuje početak 6. natječaja za najbolju kratku priču: na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da do 15. svibnja 2015. godine pošalju svoje, do sad neobjavljene, kratke priče. Glavna nagrada autorici ili autoru pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidbi Brodom kulture koja će trajati od 25. srpnja do 7. kolovoza.

MasterCard Brod knjižara brod kulture logo


Žiri čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija,  dr. sc. Lidija Dujić, književnica i znanstvenica, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi i organizator manifestacije i Andy Jelčić, prevoditelj i književnik, pobjednik natječaja za kratku priču 2014. godine, koji će i ove godine izabrati najbolju kratku priču.

-Kao i prethodnih godina natječaj za kratku priču rezultirat će knjigom 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2015. Na naš natječaj redovito se javi tristotinjak autora pa to svojim brojem govori o opravdanosti natječaja, ali i o njegovoj potrebi kao platformi za unapređenje te vrste umjetničkoga izražavanja. Ovom prilikom zahvaljujemo na sudjelovanju velikog broja nadarenih pojedinaca, posebno velikom broju autorica. To su podjednako nepoznati talenti koliko i afirmirani pisci, a i jednima i drugima naš natječaj predstavlja poticaj za pisanje što boljih tekstova. Značajno je da su mnogi dobri pisci na putu do svoje afirmacije imali podršku upravo i u ostvarenjima koja su objavljivali u okvirima našeg natječaja. Ponosni smo na niz talentiranih autora poput Ksenije Kušec, Nenada Dragaša, Damira Ocvirka, Damira Varge i drugih, kojima je sudjelovanje na našem natječaju bila dobrodošla pružena ruka i stepenica na putu prema afirmaciji vlastitim knjigama i prema književnim nagradama. I dalje želimo svojim natječajem davati podjednak poticaj piscima i čitateljima. Ponovimo i ovom prilikom: mora nas voditi svijest da bez pisanja i čitanja, bez užitka u čitanju i stvaranju, bez književnosti, najplemenitijeg oblika pisane riječi, civilizacija, ili barem humana civilizacija – nema perspektive - rekao je Ludwig Bauer, uvaženi hrvatski književnik, predsjednik žirija i Programskog savjeta Broda kulture.

Brod knjizara u Silbi
Ljeto 2014. - Brod knjižara u Silbi


U posljednjih osam godina na palubi Broda knjižare - Brod kulture, gostovalo je više od 350 domaćih i stranih književnika, pjesnika i publicista. Kulturni program, koji uključuje izvođenje besplatnih kazališnih predstava, čitanje stihova i književne radionice, recitale, koncerte, značajno obogaćuje ponudu hrvatskoga kulturnog turizma te boravak na Jadranu mnogima čini nezaboravnim. Ovogodišnja manifestacija održava se 14 dana od 25. srpnja do 7. kolovoza.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location