Username *
Password *
Remember Me

Već sam spomen godišnjeg odmora u svima nama izaziva oduševljenje, a stručnjaci i brojne studije o istome pokazali su da sve skupa donosi brojne benefite za naše zdravlje. Poznata psihoterapeutkinja Christine Webber provela je brojna istraživanja povezana s putovanjima – ističe da odlazak na godišnji smanjuje tlak, pomaže pri mršavljenju jer opušta u potpunosti i donosi bezbrižnost, te pozitivno utječe na imunološki sustav.

 summer paradise boats vacation 2560x1600 wallpaper

Aktivnost u obliku sporta među najvažnijim je faktorima poboljšanja zdravstvenog stanja organizma tijekom odmora. Prednosti su i veća količina sna, promjena okoline, manje nagruvanog dnevnog rasporeda, promjena istog kao i dulji i kvalitetniji boravak u prirodi i općenito izvan četiri zida. Aktivan odmor sam po sebi zahtijeva posebne pripreme – dok je za plažu potreban ručnik i krema, za odmor u šumi tu je masa sitnica i detalja na koje treba obratiti pažnju. Samim time što se pripremamo za avanturu, pa bila ona nešto potpuno jednostavno, dobra je stvar za naše zdravlje, tvrde brojni psiholozi – promjene dobro utječu na psihu, naročito ako se dešavaju dalje od radnog mjesta. Osim toga boravak u prirodi je poput melema.

 dotvital.com Hikers in the mountains

Manje šminke – da, na odmor ćemo vjerojatno nositi drugačiju ili nešto manje boje na licu jer morski zrak i općenito priroda, čuda čine za naš ten. Zabravit ćemo nakratko na puder, prigrliti jednostavnu toniranu kremu i malo bronzera. Plus, naravno, sjenilo neke koraljne ili slične egzotične nijanse, ali samo za navečer. Tko je vidio nositi jaki make-up na plažu? Nezaobilazna je samo krema s visokim zaštitnim faktorom.

 summer sea vacation beach island he she hands hats and beauty

Vratimo se na aktivnost - Durex je sproveo zanimljivo istraživanje povodom kojeg je njihova stručnjakinja za seks i veze, Alis Fox objasnila zašto je baš vrijeme vrućih ljetnih dana savršeno za podizanje temperature u spavaćoj sobi: - Durexovo istraživanje pokazuje kako je gotovo trećina nas spremnija za avanturu tijekom ljetnih mjeseci, a to je i savršeno vrijeme za nove avanture u seksualnom životu. Kako Durexov ljetni izvještaj donosi, provođenje slobodnog vremena u prirodi s partnerom pridonosi pozitivnoj energiji što dovodi do ispuštanja hormona sreće, oksitocina, koji nas čini opuštenijima i regulira emocionalnu povezanost s partnerima - .

iventique-summer-vacation-beach

Više i čitamo – knjiga je super prijateljica dobrog odmora. Knjižnice preko ljeta opustoše, posuđujemo i do šest knjiga jer je čitanje in. Bilo da čitate na book readeru ili stari dobri papir, ljeto je doba kad pisana riječ ima još bolji status. Jedna ležaljka, osvježavajuća limunada i pogled prema moru bit će dovoljni da nas odlična knjiha uvuče u svoju radnju...

Odlazak na daleke destinacije donosi i brojne druge prednosti, poput duljeg putovanja ili posebnih iskustava, no i ostanak u vlastitoj zemlji apsolutno može pružiti mnogo zadovoljstva – uostalom,  važno je s kim se ide! Kud god išli i gdje god se uputili, činjenica je da godišnji odmor u nama podiže razinu dobre volje, veselja i opuštenosti. Važno je dobro se zabaviti, zabraviti na posao i utonuti u osjećaj bezbrižnosti!

 

ljetni efekt

ar121163679135688

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location