Username *
Password *
Remember Me

Drugi dio programa zagrebačke ljetne scene Amadeo obilježit će predstave i monodrame posvećene velikanima hrvatske književnosti Tinu Ujeviću i Miroslavu Krleži, dok će završetak programa biti posvećen velikanu hrvatske glazbene scene, nedavno preminulom Arsenu Dediću. Program scene Amadeo završava u nedjelju, 30. kolovoza koncertom popularne zagrebačke klape Nostalgija koja će koncertom u spomen na nedavno preminulog, velikog glazbenog umjetnika Arsena Dedića obilježiti svoj dvadeseti nastup na ovoj sceni.

Arsen Dedić

Nakon koncerta klape Nostalgija, biti će prikazan i dokumentarni film o Arsenu Dediću, Moj zanat kao posljednji pozdrav velikom prijatelju i glazbeniku koji je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u kazališno - glazbenoj sceni Amadeo.

Razgovor s Tinom
Razgovor s Tinom (Ujevićem)


Predstavom Razgovor s Tinom Željka Senečića u  utorak, 25. kolovoza u 21:00 sati započinje drugi dio programa Klupske kazališno-glazbene scene koja od 2000. godine djeluje u atriju Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu. Komad u kojem ambiciozna novinarka radi intervju s velikim Tinom Ujevićem koji nije s nama punih šezdeset godina obiluje duhovitim reminiscencijama na Matoša, poeziju, literaturu, politiku... Nakon predstave slijedi projekcija Senečićevog filma Tin. Reprize predstave s projekcijom filma su na rasporedu 26. i 27. kolovoza u 21:00.

Hrvatski Bog Mars Kukuljica
Hrvatski bog Mars / Kukuljica


Slijede praizvedba i premijera monodrame Hrvatski bog na Marsu u adaptaciji i izvedbi Đorđa Kukuljice koja je nastala prema motivima drame Miroslava Krleže U logoru, pripovijetke Baraka 5B i pjesme Europa 1942. Kako je Krleža svevremenski pisac tako njegova misao itekako komunicira s današnjicom i kaosom kojeg svakodnevno proživljavamo. Praizvedba i premijera predstave su 28. i 29. kolovoza u 21:00 sat.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location