Username *
Password *
Remember Me

Ovogodišnje ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti donosi šest koncerata, poljsku izložbu Divlji zapad te BEST OF METROPOLIS – projekcije najboljih europskih  filmova sezone. Ove godine maratonsko ljeto u MSU počinje 16. lipnja nastupom poljskog underground benda Kormorany. Subotnja događanja koncerata započinje grupom Pavel 25. lipnja, a onda slijedi mjesec dana nastupa najboljih hrvatskih bandova. Tako će 2. srpnja nastupiti Pips Chips Videoclips, zatim slijede 9. srpnja Let3, pa 16. srpnja TBF i 23. srpnja Psihomodo Pop.

MSU


Koncert grupe Kormorany u četvrtak 16.6. bit će besplatan, a za sve ostale koncerte ulaznice će u pretprodaji vrijediti 85 kuna. Deviza Ljeta u MSU-u prošle je godine bila da je svaki koncertni dan bio cjelodnevni praznik kulture, pa će ulaznica za Pavel vrijediti istog dana i za ulaz u Art-kino Metropolis u sklopu MSU-a, na projekciju španjolske humoristične drame "Savršen dan", priču o tome što se dogodi kad trojica iz Liječnika bez granica dolaze u bosansko selo riješiti problem zagađenog bunara.
Uoči nastupa Pipsa, 2. srpnja, Metropolis će prikazati talijansku dramu "Mladost", film o suočavanju dvojice 80-godišnjaka s budućnosti, koji je 2015. osvojio Europsku filmsku nagradu za najbolji film. Let3 će binu na krovnoj terasi okupirati 9. srpnja nakon Matanićevog "Zvizdana", film nagrađen u Cannesu i Zlatnoj Areni prošle godine.

 

PAVEL
Pavel


TBF je na meniju krovne terase 16. srpnja, nakon posljednje projekcije francuskog filma "Lijepi dani" o tome kako je novopečena umirovljenica ispunila vrijeme kompjuterskim tečajem na kojem je od života dobila i osnove iz poznavanja modernih tehnologija, ali i najozbiljniju životnu dramu. I na kraju, Psihomodo Pop subotu 27. srpnja dijelit će s projekcijom francuskog filma "Vikendi", ekranizacijom kaosa koji nastane nakon krive reakcije na nesporazum na parkiralištu supermarketa.
I povrh svega toga, tijekom cijelog Ljeta u MSU-u s ulaznicama koje vrijede i za koncerte i za odabrane filmove u kinu Metropolis, dobrodošli ste i na izložbu Divlji zapad.

PSIHOMODO GODINA ZMAJA