Username *
Password *
Remember Me

Filmski maraton kratkih filmova Muvit/6x60 koji se ovog ljeta izvodi već treću godinu zaredom postao je već tradicionalno okupljalište filmaša u Sloveniji. Dani kreativnosti ove godine održat će se u Novom mestu između 23. i 26. kolovoza 2016., a organizator ovog ljeta poziva na sudjelovanje i sve hrvatske ljubitelje kratkog filma. „Muvit organiziramo već treću godinu zaredom i ponosni smo da se zajedno s nama razvijaju i rastu učesnici i sam festival. Naša želja je svake godine potaknuti sve više umjetnika na sudjelovanje i stoga ove godine apeliramo i na hrvatske tvorce kratkih filmova da nam se ovog ljeta pridruže jer će tako iskustvo čitavog maratona biti još bogatije,“ istaknuo je Gregor Graf, kreativni direktor agencije digiGRAL koja je organizator i inicijator projekta.

MUVIT6x60 2015 - Prošlogodišnja pobjednička ekipa FUGAZI
MUVIT6x60 2015 - prošlogodišnja pobjednička ekipa FUGAZI - Muvit/6x60 je filmski maraton u kojem ekipe koje sudjeluju moraju u roku od 60 sati napisati, snimiti, montirati i dostaviti film koji ne smije biti kraći od 6 i dulji od 8 minuta.


Muvit/6x60 postaje već tradicionalno okupljalište svih kreativaca koji uživaju u snimanju filmova. Na festivalu Muvit/6x60 vode bitku protiv vremena i ograničeni vremenom i resursima koji im stoje na raspolaganju oslanjaju se na svoju kreativnost i domišljatost te pokušavaju snimiti kratke, od 6- do 8-minutne filmove. Uz to se natječu i za novčane nagrade koje im dodjeljuje žiri i publika. Nakon Radovljice i Postojne u kojima je Muvit/6x60 gostovao u proteklim godinama, filmskom zemljovidu ove godine pridružuje se Novo mesto koje će između 23. i 26. kolovoza biti grad domaćin nezaboravne filmske avanture. Kako su ove godine pozvani na sudjelovanje i tvorci filma iz Hrvatske, Muvit/6x60 dobit će novu, međunarodnu dimenziju.

„Jedan od naših ciljeva jest potaknuti kreativne pojedince na stvaranje filma, dati im poticaj kojeg trebaju za stvaranje svojeg vlastitog filma,“ rekla je Maja Šest, umjetnička direktorica i direktorica programa festivala Muvit/6x60 i predstavila neke od novosti u ovoj godini. „Prošle godine uočili smo veću kvalitetu filmova. Kako želimo ove godine biti još bolji, pripremamo dvije stručne radionice, režijsku i radionicu DOP, nekakav 'boot camp' gdje će natjecatelji dobiti korisne upute o tome kako se snaći u našem filmskom maratonu. Ove godine također smo skratili maksimalnu duljinu podnijetog filma za jednu minutu i koji sada traje 8 minuta. Napravili smo i neke izmjene u samom programu ali zasad još nek ostanu tajna.“

MUVIT6x60 2015 - od lijeve prema desnoj - žirantice Barbara Zemljič i Katarina Čas te voditelj Rok Bohinc
MUVIT6x60 2015 - članice žirija Barbara Zemljič i Katarina Čas te voditelj Rok Bohinc


I ove godine sudionici će se natjecati za novčane nagrade koje će se podjeljivati u četiri kategorije. Ukupan novčani fond iznosit će 5.000 eura. Najbolje učesnike prošle godine birao je stručni žiri kojega su činili redateljica Barbara Zemljič, glumica Katarina Čas i direktor fotografije Marko Kočevar. Ovogodišnje procjenitelje organizator će razglasiti  uskoro.
Ekipe će se na Muvit/6x60 moći prijaviti uskoro putem internetske stranice muvit6x60.com, a svi zaljubljenici u film pozvani su da prate i Facebook stranicu www.facebook.com/muvit6x60 gdje će se redovito objavljivati sve informacije uključujući i datum početka prijave na maraton.  
Muvit/6x60 je filmski maraton u kojem ekipe koje sudjeluju moraju u roku od 60 sati napisati, snimiti, montirati i dostaviti film koji ne smije biti kraći od 6 i dulji od 8 minuta. Svaka ekipa na početku maratona izvlači omotnicu u kojoj su tri ključne upute kojima mora slijediti pri izradi filma: objekt kojeg moraju upotrijebiti u filmu, akcija kojoj moraju slijediti i kratka rečenica koju također moraju upotrijebiti u filmu. Stručna žirija nagrađuje tri ekipe koje na najkreativniji i najfilmičniji način uspiju sve tri upute uključiti u svoj film.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location