Username *
Password *
Remember Me

Brod kulture jubilarnu 10. plovidbu započinje 23. srpnja iz Makarske a završava 5. kolovoza u Trogiru. Ovogodišnja plovidba Broda posvećena je Mariji Jurić Zagorki, najčitanijoj hrvatskoj autorici. Posjetitelji mogu pogledati i kazališnu predstavu o ženi koja je ostavila neizbrisiv trag i utjecaj na mnoge generacije - Kakva majka, takva kći autorice Frane Marije Vranković u kojoj glume Mia Krajcar i Mirta Zečević, a režiju potpisuje Jasmin Novljaković. Predstava počinje svakoga dana u 21.30 sati, a na Brodu će se moći kupiti i svi romani Marije Jurić Zagorke.

marija juric zagorka romani

Uz najpoznatije hrvatske autore, na Brodu kulture gostovat će i pisci iz Sjedinjenih Američkih Država kao zemlje partnera. Na programu Broda su kazališne predstave, književne večeri s autorima uz promocije knjiga, koncerti, kreativne radionice za djecu i mlade, te Happy Hour za knjige, a svi programi su besplatni!

Na turneji se promovira i knjiga 20+1 najbolja priča za ljeto 2016. s najboljim kratkim pričama pristiglim na sedmi natječaj MasterCard Broda knjižare Broda kulture. Ovogodišnja pobjednica je Marija Rakić Mimica s pričom Otok. Bogati umjetnički  program uz ponudu više od 3.000 naslova knjiga brojnim će posjetiteljima duž Jadrana omogućiti atrakivan književni doživljaj.


Brod 3

Na Brodu će zaploviti i brojni hrvatski autori: Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović,Enes Kišević, Stjepo Martinović,Nikica Petković, Davor Šalat, Cody Mcclain Brown popularni američki pisac i autor Vodiča za preživljavanje u Hrvatskoj, Zdenko Bašić i mnogi drugi. 

Predstava za djecu na Brodu

Za najmlađe će se održati predstava za djecu „Velika staklena avantura“ autorica i glumica Martine Cvek i Tine Orlandini, koja počinje u 20.30 sati, te radionica kreativnog pisanja. Uz predstavljanja američkih i hrvatskih pisaca te promociju knjige “20+1 najbolja priča za ljeto 2016.

 

Naslovnica knjige 20 1 najbolja priča za ljeto 2016 cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location