Username *
Password *
Remember Me

Jeste li spremni za ljetnu dozu energije? Usred visokih ljetnih temperatura u našem organizmu dolazi do širenja krvnih žila i često naglog pada krvnog tlaka, radi čega organizam povećava svoju aktivnost. Ukoliko nam k tome nedostaju vitamini, minerali ili antioksidansi, a unos vode je nedovoljan, osjetimo nagli pad tjelesne energije. Rezultat su umor i osjećaj iscrpljenosti.

FARMACIA - koja mi je najbliža?

primarkuk 811322137591634
Foto: primark / prshots


Donosimo jednostavne načine kojima ćete prevenirati i umanjiti ljetni umor.

1. Voda s vitaminima
Vitamin Well osmišljena je prvotno kao pomoć organizmu da izdrži pojačane fizičke napore, ali su ga vrlo brzo osim profesionalnih sportaša otkrili i rekreativci te široka javnost kao zdravu alternativu svim slatkim i gaziranim napicima.

voda

Vitamin Well proizvodi švedski su premium brand i razvijeni su u suradnji sa stručnjacima za metabolizam tijela i regulatorni sustav. U svibnju 2008. godine prva tri proizvoda lansirana su na švedsko tržište, a zanimljivo je znati i da su svi proizvodi proizvedeni u domaćinstvima na jugu Švedske.
Sadrže upola manje kalorija u usporedbi s drugim bezalkoholnim pićima, a od ukupno devet okusa u Hrvatskoj su u ponudi četiri: Reload, Everyday, Antioxidant i Defence, svaki s jedinstvenom funkcijom.

 

2. Magnezij
Magnezij doprinosi smanjenju umora, iscrpljenosti i održavanju normalnog metabolizma stvaranja energije, a njegov nedostatak može uzrokovati zamor i gubitak snage.

PHTOGO LJETNI UMOR 11

Pošto ga organizam nije u stanju sam sintetizirati, ovaj esencijalni mineral neophodan za očuvanje zdravlja i pravilno funkcioniranje organizma, neophodno je unositi hranom ili dodacima prehrani. Kad je magnezij u deficitu, dolazi do korištenja tjelesnih zaliha iz kostiju, mišića i zuba!

magnezij-noc 103922


Na apsorpciju magnezija, koja je samo oko 50%, negativno utječe ukupna količina koja se konzumira (voda, hrana, dodaci prehrani), stoga je optimalno uzimati ga više puta na dan u manjim dozama. Magnezij doprinosi i normalnoj funkciji mišića, a nedostatak se očituje u pojavi trnaca i grčeva u mišićima. S kalcijem ima sinergističko djelovanje kod mineralizacije kostiju te sprječava njegovo nakupljanje u mekim tkivima (bubrezi, krvne žile).

PHTOGO LJETNI UMOR 6

3. Koenzim Q10
Sposobnost tijela da samo proizvodi koenzim Q10 u dovoljnim količinama s godinama opada, a posljedica toga je smanjena produkcija energije. Zato ovaj fiziološki antioksidans snažnog učinka u obrambenoj zaštiti organizma zauzima prvo mjesto u tretiranju umora.

PHTOGO MRSAVLJENJE4

4. Ananas, naranča i šljiva  
Nova generacija dodataka prehrani stiže iz Dietpharma: Super Ananas, Super Naranča i Super Šljiva sadrže iznimno vrijedne mikronutrijente - vitamine i minerale, zatim vlakna te biljne ekstrakte ehinaceae, šipka, acerole, ekstrakt ploda guarane i prah indijskog trputca.

Super ananas
Poznato je da je ananas odličan za zdravlje i vitalnost. Bogat je bromelain - to je probavnim enzim kojeg se,  zbog njegovog proteolitičkog djelovanja, preporuča konzumirati nakon obroka.
Super Ananas je dodatak prehrani koji sadrži bioaktivni bromelain iz srčike ploda ananasa te ekstrakt ploda guarane. Guarana doprinosi normalnom metabolizmu masti te time normalizaciji tjelesne težine. Sadrži koncentrirani sok ananasa koji proizvodu daje ugodan okus svježeg ananasa.
Ne sadrži gluten, dodane šećere niti bojila! Sadržaj vrećice otopite u 200 ml vode i u tren dobijete dodatak prehrani odličnog okusa u obliku napitka.

 


Super-Ananas

 

Super Naranča
Znate li da je prosječna težina pulpe jedne naranče 0,191kg, a sadržaj vitamina C je 433mg/kg, što znači da jedna naranča sadrži oko 80mg vitamina C? Vitamin C je odličan antioksidans, tijelo ga ne skladišti i upravo zato ga je potrebno stalno uzimati. Vitamin C se preporuča svakome i kroz cijelu godinu, jer doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjuje umor i iscrpljenost.
Super Naranča je dodatak prehrani koji u jednoj vrećici uz 800 mg vitamina C sadrži i cink te biljne ekstrakte acerole, šipka i TR3CHINACEA (brendirani sastojak nove generacije koja sadrži mješavinu suhih ekstrakata echinaceae: Purpurea, Pallida, Angustifolia). Odličnog je okusa svježe naranče!
Ne sadrži gluten, dodane šećere, niti bojila.

Super Šljiva

Super Šljiva
Šljiva je voće stoljećima poznato da je bogato vlaknima za zdravu probavu. Prosječna težina jedne šljive je 8,9g, a sadržaj vlakana je 5%. Preporučuje se uzimati ujutro tj. za doručak. Super Šljiva je dodatak prehrani s prahom sjemenki indijskog trpuca, dodatno je obogaćen vlaknima iz gume akcije i dekstrina. Indijski trputac doprinosi održavanju normalne funkcije crijeva i postizanju mekše stolice.
Ne sadrži gluten, dodane šećere, niti bojila, a može se uzimati i tijekom dužeg perioda te je pogodan i za trudnice! Super Šljiva sadrži dehidrirani sok od šljive koji ovom proizvodu daje ugodan okus.

phtogo nov travanj 11

5. Čak 24 nutrijenta u jednoj dozi  
Kada ste umorni  i nedostaje vam energije, stručnjaci iz Dietpharma osmislili su novu formulu s 24 aktivna nutrijenta vrhunske kvalitete u praktičnom direkt obliku.
CENTRAVIT ENERGY DIREKT je vitaminsko mineralni dodatak prehrani odličnog okusa citrusa. Uzima se bez vode, otapajući se direktno u ustima. Sadrži vitamine, minerale, koenzim Q10 i elemente u tragovima koji doprinose:
- normalnom metabolizmu stvaranja energije (tiamin - vitamin b1, biotin, mangan, bakar i jod),
- smanjenju umora i iscrpljenosti (niacin, pantotenska kiselina, vitamin b6, riboflavin, vitamin b2), folati - folna kiselina, vitamin b12,  magnezij i željezo),
- normalnoj funkciji imunološkog sustava (vitamin C, vitamin A, vitamin D, cink i selen).

 PHTOGO LJETNI UMOR 5

6. Vitamin C
Važan je u važan u zaštiti stanica zbog jakog antioksidativnog djelovanja koje sprječava razarajuće učinke slobodnih radikala. Osim toga, vitamin C:
- Osigurava dobru strukturu kože, ona postaje napetija, zdravije i ljepše izgleda,
- kosti, tetive, hrskavice i krvne žile (kapilare) postaju čvršće i jače.
Uz svoje antioksidativno, imunomodulirajuće djelovanje i antitumorski učinak, sudjeluje u sintezi kolagena, karnitina i kateholamina kao kofaktor enzima dopamin beta-hidroksilaze koji konvertira dopamine u norepinefrin. Osim što djeluje kao antioksidans na stanice mozga i neurološka tkiva, vitamin C je značajan u procesima neurotransmisije.

 PHTOGO LJETNI UMOR 10

PHTOGO LJETNI UMOR 12

PHTOGO LJETNI UMOR 9

SOLGAR

voda3

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location