Username *
Password *
Remember Me

Zagrebački Muzej iluzija predstavio je novi izgled posjetiteljima omiljenih i najčešće fotografiranih muzejskih soba  - sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe - u čijoj su transformaciji sudjelovali mladi arhitekti i dizajneri Fakulteta arhitekture i dizajna. Kreativci su se natjecali u osmišljavanju novog izgleda soba Muzeja iluzija, a dobitnici natječaja su, osim novčane nagrade, dobili mogućnost i da aktivno sudjeluju u projektu i da idejama unesu novi život u svaku od soba. Nagrade su osvojili Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.

 muzej1


U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom.

Osim novog doživljaja soba, u Muzeju se sada može istražiti i fotografirati oko 20 novih eksponata. Posjetitelji mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih kaleidoskopskih lica...

 muzej1muzej1muzej1muzej1muzej1

 

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location