Username *
Password *
Remember Me

Spavanje u zatvoru? Baš se i ne čini kao primamljiv prijedlog, no kako ih pretvoriti u atraktivne prostore znaju dizajneri i vlasnici koji potpisuju hotele u Nizozemskoj, Finskoj, Švedskoj, Njemačkoj... Ako ste za nešto drugačije na putovanju, pogledajte koje je hotele predstavio Booking.com, sve same bivše zatvore. A sada izgledaju genijalno!

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Het Arresthuis - Roermond, Nizozemska
Het Arresthuis, na nizozemskom "uhićenje u domu", naziv je nekadašnjega zatvora i jedinice za zadržavanje optuženika koji čekaju suđenje, a presudom možda i državni zatvor. Danas ovaj prostor gostima nudi luksuzne sobe s besplatnim internetom, flat screen televizorom i internacionalnom gurmanskom kuhinjom u restoranu hotela  što je daleko od najosnovnije hrane koju su zatvorenici nekada dobivali.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Hotel Katajanokka – Helsinki, Finska
Hotel Katajanokka smješten je u nekadašnji županijski zatvor i jedinicu za zadržavanje optuženika iz 1837. godine. Ovaj atmosferičan hotel smješten je na otoku Katajanokka u središtu Helsinkija. Unutar zidova od crvene cigle možete pronaći svijet kontrasta uz umirujući komfor, stilizirani dizajn i nordijski luksuz. Restoran Linnankellari nalazi se u podrumu ovog starog zatvora i nudi lokalnu finsko-skandinavsku organsku hranu koja se priprema od najkvalitetnijih sastojaka.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten – Kaiserslautern, Njemačka
Ako želite još autentičnije iskustvo boravka u zatvoru rezervirajte smještaj u hotelu Alcatraz am Japanischen Garten. Ovaj prvi njemački zatvor-hotel izgrađen je 1879. godine i nalazi se nedaleko od Japanese Garden u centru Kaiserslauterna. Nudi smještaj u "zatvorskim" i konvencionalnim hotelskim sobama.  U nekim sobama gosti mogu iskusiti zatvorski život, a tome pridonose rešetke na prozorima, originalni zatvorski kreveti (koje su napravili nekadašnji zatvorenici) i toalet s umivaonikom u istoj sobi. Hinter Gittern Bar, na njemačkom "iza rešetaka", idealan je za opustiti se uz piće nakon napornog dana prije odlaska na spavanje u tišinu zatvoreničke ćelije ili sobe.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet – Istanbul, Turska
Smješten na tri kata, ovaj neobičan hotel smješten je u zatvorskoj zgradi s predivnim dvorištem. Nalazi se u centru Starog grada u Istanbulu, a nekad su ga zvali Sultanahmedov zatvor ili na turskom "Sultanahmet Cezaevi". Gradnja zatvora započela je 1918. godine i u njoj su se nalazili muški, ženski i maloljetni zatvorenici, kao i umjetnici i politički zatvorenici. Danas ovaj hotel nudi luksuzan smještaj u kojemu možete vidjeti originalne radove turskih umjetnika poput rukom izvezenih turskih tepiha i mramornih kupaonica.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

Langholmen Hotell – Stockholm, Švedska
Långholmen Hotell nalazi se u zgradi zatvora iz 19. stoljeća na Långholmen otoku u Stockholmu. Moderne sobe hotela zadržale su mnoge autentične zatvorske detalje iz dana kada je zgrada bila poznata po nazivu Crow Remand zatvor ("Krononnhäktet" na švedskom). U ovom hotelu nalazi se i zanimljiv muzej From Crime to Chains koji je otvoren svaki dan i gostima nudi uvid u uzbudljivu prošlost Langholmena.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

The Old Mount Gambier Gaol – Mount Gambier, Australija
Udaljen kratku vožnju od Blue Lake-a i glavne ulice Mount Gambier, ovaj jedinstveni "zatvor" nudi širok izbor raznolikog smještaja. Zgrada se koristila kao zatvor krajem 19. st., no danas nudi zanimljive posjete mnogim povijesnim zanimljivostima među kojima su lokacije poput starog predvorja, knjižnice i zatvorske kapelice koje su danas prilagođene modernom načinu života i opremljene internetom, televizijom i ugodnim namještajem.

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten

The Liberty Hotel – Boston, SAD
Danas je poznat kao luksuzan Liberty Hotel, a od 1851. godine ova zgrada koristila se kao zatvor pod nazivom The Charles Street Jail. Ovaj zatvor bio je "dom" mnogim poznatim osuđenicima poput James Michale Curleya, Malcom x-a, Saccoa i Vanzettia. Danas Liberty hotel elegantno kombinira povijesni stil i arhitekturu s modernim potrebama poput pristupa internetu i vrhunski opremljenoj fitness dvorani.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location