Username *
Password *
Remember Me

Tek par sitnica može nam povećati produktivnost na radnom mjestu: zatrpani stol i neumjereni kaos (za razliku od kreativnog) može donijeti lošu vibru na poslu. Provjerite savjete koje su napisali stručnjaci - kažu da je stvar u nekoliko detalja koje uzimamo zdravo za gotovo. I u malo brige. Navodno, vrlo jednostavno možemo poboljšati produktivnost i kreativnost!

aroma 24
Marks & Spencer


1 Provjerite rasvjetu – dobro svjetlo itekako utječe na raspoloženje, baš kao i u našem domu. Bilo bi idealno u blizini stola imati izvor prirodnog svjetla, ako je to moguće. U svakom slučaju, ako čitavo vrijeme gledate u kompjuter, neka je u blizini neki izvor svjetla, jer preveliki kontrast između svjetla ekrana i okoline utječe na kvalitetu vida, umara oči... Mračna prostorija i upaljen komp zahtijevaju, dakle, i barem jednu lampicu. Ili dnevno svjetlo.Osim toga, umara nas i prejako osvjetljenje na mobitelima. Stavite ga na optimalno ili uključite automatsko podešavanje osvjetljenja zaslona: on će, pametan mali, točno znati kad ga pojačati odnosno smanjiti...

2 Biljka. Da, biljka, jer zelenilo nas čini sretnijima, to je naprosto tako. Znanstvenici su potvrdili da gledanje u zelenilo, kao i boravak u prirodi (ok, na poslu će nam poslužiti i jedna biljka), povećava osjećaj sreće i mira. A mir posebno cijenimo. Njega na poslu nema baš na bacanje, stoga nam biljka postaje najbolja frendica. I još daje friški kisik.

 

designist 766089
Designist


3  Post-it papirići i TO-DO liste
Lijepo je crno na bijelo vidjeti odrađeni zadatak. Dakle, na početku svakog dana zapišite što i kako ćete napraviti, kratku listu. Nakon svakog zadatka križajte jednu po jednu stvar i voilà. Post-it papiri su dobra stvar da nas podsjete na neke sitne detalje, zadatke... kako je zadatak odrađen, tako i papirić ide u smeće (reciklažu, naravno). Eto, ovo je jednostavan način da na kraju dana dobijemo bolji osjećaj odrađenog, čini nam se kao neka nagrada.


4 Igračka za stres – znate li one loptice koje stišćemo kad smo živčani? Upravo je to dobra stvar za imati na poslu, jednostavna je i smanjuje nam nivo stresa. Nakon što je zgnječimo par puta, naravno.

post it


5  Mirisi su važni – aroma peperminta, odnosno njegovo ulje, budi sva osjetila. Osim toga, i pepermint bomboni će nas razveseliti. Eterična ulja izvrstan su poticaj, a za energizaciju preporuka su i citrusne varijante, limun, limunska trava, naranča, ylang-ylang itd. Kad imate osjećaj da će vam glava pasti na tipkovnicu, predlažemo citrusna ulja, njihov miris odmah će vas osvježiti. Sličnu ulogu imaju i đumbir, cimet, menta... Formule koje idu na kožu, a koje sadrže ekstrakte koji razbuđuju, stavite na vrat i zapešća. Pažnja, čista eterična ulja u čistoj varijanti uglavnom ne idu na kožu. Radije si nabavite difuzor ili mirisnu lampicu. Kako prostor oplemeniti zdravim mirisima saznajte ovdje.

 

aroma 24
Pharmacy to go @ FARMACIA


aroma 24
Difuzor / FARMACIA

aroma 24
Marks / Spencer