Username *
Password *
Remember Me

Radionica LET U SVEMIR održat će se u subotu 10. lipnja 2017. u vremenu od 10 do 12 sati, a domaćin će biti glumac Marko Makovičić.

Jeste li ikada gledali u nebo i pitali se što se nalazi iza oblaka, kako zvijezde izgledaju izbliza, zašto mjesec jedne večeri vidimo kao punio krug, a druge ne, ima li života na nekoj drugoj planeti … Ove subote lansirat ćemo se u daleka prostranstva svemira, a u tome će nam, ovog puta u ulozi iskusnog astronauta, pomoći svima poznati glumac Marko Makovičić. Marko će nam također otkriti i kada je i kako izumljena i lansirana prva svemirska letjelica, tko je bio prvi čovjek u svemiru, za što sve služe umjetni sateliti, kako se osjećaju astronauti pri letu u svemir, ima li života u svemiru i još, mnogo, mnogo toga.

BSP 054

Pripremili smo i posebnu radionicu u kojoj ćete imati priliku okušati se u izradi modela Sunca, Zemlje i Mjeseca te saznati kako nastaju dan i noć, zašto su dani nekad duži, a nekad kraći i kako Zemlja kruži oko Sunca, a Mjesec oko Zemlje. Oni kojima je nebo posebno drago, mogu nakon radionice još malo uživati u zvijezdama u muzejskom planetariju.

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina. Roditelji te bake i djedovi u pratnji su također dobrodošli. Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; ili na broj: 01/ 4881-643