Username *
Password *
Remember Me

Smješten je u Zaljevu školjki, maloj, slikovitoj i mirnoj uvali, samo dva kilometra od grada Korčule: ovih dana otvara se Port 9, resort s potpisom Duje Kaliterne. Okružen je bogatom mediteranskom vegetacijom i morskim plavetnilom te broji 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošnu vilu, ljetnikovac Andreis, tri restorana, lounge i caffe barove...

 07Port9Resort VillaAndreis

Za projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada. Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular.

07Port9Resort VillaAndreis

Ime Port 9 Resort inspirirano je Korčulom kao sigurnom lukom čija povijest seže  još od antičke Grčke, a broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru: Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula svih svetih, Mali Revelin i Forteca.

07Port9Resort VillaAndreis

Port 9 uređen je u modernističkom stilu s karakterom lokaliteta: na zidovima se diskretno naziru stare karte korčulanskih kamenoloma i nacrti buške i gajete, a goste će u spa centru dočekati okusi arancina i klašuna uz mirise ružmarina i lavande. Za uređenje su korišteni drvo i kamen, usred kojih se ističu makete starih brodova koje vise sa stropa. Boje su inspirirane morem i Dalmacijom: morsko i ledeno plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela - objavljeno je povodom otvorenja.

 07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis07Port9Resort VillaAndreis

 

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location