Username *
Password *
Remember Me

Kroz preispitivanje nekih novih umjetničkih smjernica nastojali smo svakome ponuditi sadržaje koji bi im mogli biti zanimljivi. Interes medija i javnosti pokazuje nam da smo u tome i uspjeli, što nam je najveća nagrada za naših 18 godina djelovanja. Osim najboljeg programa u gradu, koji Zagrepčanima i sve brojnijim inozemnim gostima nudi vrhunska glazbena, filmska i multimedijalna događanja, nadamo se da ćemo istaknuti Zagreb na karti gradova koji svojom ponudom ne zaostaju za europskim i svjetskim kulturnim metropolama - istaknuo je na predstavljanju u Velvetu Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj zagrebačke Scene AMADEO.

 Petrit Ceku 26
Sara Renar nastupa 12.7.


Kroz srpanj i kolovoz Scena AMADEO donosi i bogat glazbeni program s listom impresivnih imena. Renomirani pijanist Aljoša Jurinić, svjetski poznati gitaristi Srđan Bulat i Petrit Çeku, Miroslav Tadić i Tamara Obrovac, Sara Renar, Božo Vrećo & Merima Ključo, Ansambl Lado, Gipsy BandJuerga i Mariachi Los Caballeros odškrinut će vrata svijeta glazbe kroz više glazbenih žanrova, od klasične i etno glazbe do jazza. Posebno vrijedi istaknuti dva koncerta pod naslovom MATIJA DEDIĆ I PRIJATELJI, na kojima će ovaj danas zasigurno vodeći hrvatski pijanist i jazz glazbenik ugostiti prijatelje glazbenike s kojima surađuje dugi niz godina – Merimu Ključo, Lidiju Bajuk, Saru Renar te kolege Mateja Meštrovića, Tedija Spalata i Kristijana Beluhana.

 

 Petrit Ceku 26
Petrit Ceku, 26.07.

 

U bogatom programu svoje su mjesto našli i Mali noćni razgovori s književnicom Milanom Vuković Runjić. Kroz svoja razmišljanja i iskustva  iz svijeta umjetnosti, ali i svakidašnjeg života, predstavit će se šest dama – povjesničarka umjetnosti i književnica Željka Čorak, spisateljica, kritičarka i teatrologinja Mani Gotovac, glumice Anja Šovagović - Despot i Marija Sekelez, muzikologinja Seadeta Midžić i glazbena diva Gabi Novak. Osim ovih dama, Milana Vuković Runjić ugostit će i povjesničara umjetnosti i pjesnika Igora Zidića koji će se, osim umjetnosti, osvrnuti i na uvijek dinamična događanja iz svijeta domaće politike.

 

Petrit Ceku 26
Tamara Obrovac, 21.07.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location