Username *
Password *
Remember Me

Može godišnji za odmor od godišnjeg? Ne može, vratimo se u stabilno stanje i postanimo jutarnji tipovi. Lako za reći – zato donosimo nekoliko idealnih savjeta kako se skockati ranije ujutro i doći k sebi, spremiti se za dnevne obaveze i vratiti u onu biznis svakodnevicu.

 

monsoon 754968
Monsoon


1 Hladna voda za umivanje. Da, hladna, najhladnija. Bez obzira na temperaturu okoline, hladna voda nas razbuđuje i potiče cirkulaciju. Odlična je i za kožu, iako je ovdje cilj da se što prije zbrojimo i spremimo za dan.

2 Hladna voda za piti, barem 2 deci - osvježenje je u sekundi. Na taj način potičemo tjelesne sokove na kolanje, hidratiziramo se i radimo jednu od najboljih stvari za opće stanje organizma. 

3 Kava ili čaj. I sama priprema je dio razbuđivanja, bilo da imate filter kavu, omiljeni čaj u vrećici ili instant kavu koju grijete u mikrovalnoj.

 

monsoon 754968
Debenhams


4 Neki sport, rastezanje, bilo što aktivno. Neki trče, neki rade jogu, par minuta rastezanja čini čuda dugotrajno. Ne samo za fizičko, već i psihičko blagostanje. Počnite dan pa makar pozdravom suncu, osjećat ćete se mnogo bolje. Odličan način jutarnje relaksacije je i tai-chi, na youtubeu se nalazi masa tutorijala, možete ponavljati po 8 minuta. A to stvarno nije puno.

5 Ritual koji ponavljate svako jutro. Tijelo će se već pripremiti i znati što ga čeka, taj osjećaj je pravo olakšanje. Svi volimo rituale, sigurnost radnje koju ponavljamo, sve to kreira jedan unutarnji mir. Možda je to sjedenje u miru i gledanje kroz prozor s toplim napitkom u ruci. Ili doručak i topli tost, muesli...

6 NE mailovi i mobitel. NE igrice i bilo što vezano uz buljenje u zaslon. Samo mir, pa makar imali svega 10 minuta.

7 Priprema večer prije – ići ranije spavati, ne prije toga konzumirati alkohol ni cigarete, samo zdravo, voćka, voda i to. Bez pizze i ostalih slanih delicija jer ćete biti žedni po noći a sve to remeti san. Dakle, važna je i priprema, ne želimo se ustati preumorni, već svježi i sretni.

 

monsoon 754968
Monsoon