Username *
Password *
Remember Me

Otvorenje prve samostalne izložbe "Efemerni život/efemerni rezovi" akademske umjetnice Antonije Sakoman održat će se u četvrtak 2. studenoga 2017. u 19 h u zagrebačkoj Galeriji Laval Nugent (Vodnikova 4).
Antonija Sakoman diplomirala je slikarstvo u klasi profesora Zlatka Kauzlarića Atača, te je tijekom studija dobila je Pohvalu Akademije za uspješan rad u akademskoj godini 2013/14., a 2017. godine otkupljen joj je umjetnički rad na Erste natječaju „Fragmenti 13“ za mlade umjetnike.

 efemeran: 1. koji traje kratko vrijeme (jedan dan); privremen, prolazan, 2. koji je bez trajnije vrijednosti; beznačajan, nevažan

2015 2

Tri ciklusa Antonije Sakoman nastala tijekom studija na Akademiji likovnih umjetnosti objedinjeni su na izložbi "Efemerni život/efemerni rezovi", te sadržajno tumače zastranjenje zajednice, odnosno čovječanstva, prvenstveno u polju mentalnog, društvenog i socijalnog propadanja i otuđenja ističući gubitak primarnih ljudskih vrijednosti koje bivaju zamijenjene elementima moći i dominacije. Unutar kompleksnog sadržajnog korpusa Antonija istražuje različite aspekte likovnosti i načine na koje umjetnost može utjecati na promatrača.


Antonija Sakoman umjetničkim procesima istražuje neuralgične točke društva i socijalne procese unutar egzistencijalnog okruženja dajući pritom osobni komentar na sveopće stanje u društvu. Propitivanje i interpretiranje društveno-socijalne i političke sfere aktualnog vremena odvija se u polju umjetničkih istraživanja koje obuhvaća različite procese spoznaje i promišljanja umjetničkog rada, ali i pronalazak osobne poetike tijekom istraživačkog procesa. Slike, kolaži i asamblaži postaju polje društvenog komentara oblikovanog potrošnim materijalima poput papira, ljepenki i različitih odbačenih predmeta pritom se direktno referirajući na konzumeristički karakter današnjice.

 2015 22015 2

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location