Kako preživjeti ADVENT? // 8 ziheraških načina za DETOKSIKACIJU usred party sezone

  Predlažemo brzinsku i efikasnu detoksikaciju organizma prije finalnih partija godine – donosimo 5 jednostavnih savjeta kako je odraditi i osjećati se bolje! - Filtriranje toksičnih tvari iz organizma, održavanje tonusa mišića i bolji elasticitet kože definiraju detoksikaciju. Ona rješava probleme kao što su nadutost, umor, stres, problemi s probavom, i to uslijed izloženosti velikom broju toksina i zagađenja na dnevnoj bazi - podsjeća magistra Andrea Koščec iz popularnog Farmacijinog fitoaromaterapijskog i nutricionističkog savjetovališta (Ilica 11, Zagreb).

   

  designist 852269


  1 Voda: u organizam dnevno unositi najmanje dvije litre vode. Ako želite organizam očistiti, tada bi te količine trebale biti i veće. Voda čini 70% našeg tijela, 85% krvi, 80% mozga, 10% zubi.

  2 Zeleni čaj: trebalo bi ga piti tijekom ili nakon jela, jer time pomažete tijelu da se riješi nakupljenih masnoća i kolesterol. Jeste li znali da ljekovitost zelenog čaja leži u njegovim polifenolima, odnosno biljnim antioksidansima koji sudjeluju u razgradnji masti? To je vrlo važno jer svaki dan uistinu nije teško napraviti si zeleni čaj i učiniti nešto dobro za zdravlje.

  3 Klorofil uklanja različite vrste toksina te na taj način rasterećuje jetru, jer to je najvažniji kelat u prirodi - uzrokuje izbacivanje otrova iz organizma.

   

  designist 852269


  4 Post! Da, lagano štrajkanje nad velikim obrocima. Činjenica je da se krajem godine teško suzdržavamo od većih količina jela, stoga sada malo razmislite, stanite, budite svjesni da laganija prehrana ublažava probavne probleme, čini tijelo lakim, poboljšava mentalnu jasnoću, te prevenira mnoge bolesti.

  5 Zeleni sokovi su odličan detox! Čiste jetru, krv i cijeli organizam, te potiču probavu druge hrane jer stimuliraju izlučivanje probavnih enzima. Dolaze u obliku soka, tako da hranjiva svojstva zelenog povrća puno dublje prodiru u organizam. Zeleni sokovi alkaliziraju tijelo, više nego bilo koja druga namirnica ili obrok.

  6 Ne idite gladni u špeceraj shopping, zaobiđite brzu hranu i za grickanje kod kuće nabavite neke zdravije stvari kao što su jabuke, banane, mrkve i ostalo voće i povrće koje može biti obrok.

  7 Limitirajte unos alkohola, barem do 1. prosinca.

  8 Oznojite se! Teretana, outdoor sportovi, bicikliranje (još uvijek nije prehladno, naročito tijekom sunčanog popodneva...) očistit će organizam od toksina.

   

  designist 852269

   

  Zanimljivost: jeste li znali da je jedan od glavnih uzorka raka - kiselost organizma? Zato treba uvijek raditi balans između oralnih preparata i dermalnih preparata. Treba ujedno osluškivati svoj organizam i individualno pristupiti detoxu. Tek kad ste u dosluhu s vlastitim tijelom, moći ćete osjetiti koja hrana vam škodi i kad pretjerate s jelom i pićem. Ili se obratite ljekarnicima u Ilici 11, gdje je smješteno Farmacijino aromaterapijsko i nutricionističko savjetovalište, gdje ljudi svakodnevno dolaze s realnim problemima, te im se pomaže da poboljšaju kvalitetu svog života.

  foto: dotcom gift shop, designist, next, the great gift company, white stuff

   

   designist 852269

   

  ENTEROS GEL
  Radi se o „pametnoj spužvi“, gelu koji na sebe veže i uklanja iz organizma prirodnim putem isključivo toksine, štetne tvari, patogene mikroorganizme i alergene iz probavnog trakta, ali ne i hranjive tvari, vitamine i minerale. Osim što uklanja štetne tvari, Enterosgel štiti crijevnu sluznicu od kemijskih i mehaničkih povreda, ubrzava njezinu regeneraciju, te normalizira razinu sekrecije imunoglobulina A. Jedan od najvažnijih učinaka Enterosgela je da pospješuje obnavljanje normalne mikroflore, što je preduvjet za normalan rad crijeva. Važno je znati i da je ovo siguran preparat i za djecu i trudnice!
  CIJENA: 160 kn, Farmacia

   

   

  designist 852269

  PHYTOSTANDARD CRNA ROTKVA
  Kapsule vege porijekla za izvrstan detox jetre, posebnom metodom ekstrakcije jer nema upotrebe alkohola. Idealno tijekom cijele godine, kad nam treba preventivan detoks ili čak nešto konkretnije čišćenje organizma, kao na primjer tijekom prosinca.
  CIJENA: oko 130 kn, Farmacia

   

  designist 852269

  APIVITA PRIRODNI ORGANSKI ČAJ ZA DETOKSIKACIJU
  Radi se o tradicionalnom receptu biljnih mješavina iz Koutsianas ljekarne, koji tonira, detoksicira, umiruje, te doprinosi dobrom zdravlju i ljepoti koja dolazi iznutra. Čaj se može koristiti svakodnevno, te piti kako bi koža svakodnevno čišća, a time i zdravija i sjajnija.
  CIJENA: oko 140 kn, Farmacia

  designist 852269