Username *
Password *
Remember Me

 

Govorimo li o istraživanjima vezanim za tjelesnu aktivnost u svijetu koja upućuju na trend opadanja razine tjelesne aktivnosti zadnjih 20 godina te u skladu s tim povećanje sjedilačkog načina života, postotka prekomjerne težine pa čak i pretilosti kako starijih tako i djece. Nevjerojatno djeluje podatak da je u svijetu čak 42 milijuna djece mlađe od pet godina prekomjerno teško ili pretilo te ukoliko se sadašnji trendovi nastave, procjenjuje se da bi ih do 2025. godine moglo biti oko 70 milijuna. Najvažniju ulogu u tjelesnom razvoju djeteta i u životnom stilu koji je svakodnevno ispunjen sa tjelesnom aktivnošću zasigurno imaju roditelji i treneri. Navedeni set od nekoliko vježbi pokazuje kako roditelji i dijete mogu biti aktivni samo 15-ak minuta dnevno s jednostavnim rekvizitom te time aktivirati cijelo tijelo i koristiti dobrobiti od tjelesne aktivnosti - objavila je danas Aktivna Hrvatska.

 FPF 1962

Prilikom zajedničkog treninga djece iz SOS dječjeg sela Lekenik i tima Aktivne Hrvatske snimljene su vježbe koje će vam biti itekako korisne, koje možete raditi u paru s članom obitelji, prijateljem ili cimerom.

Zamjenska mama Iskra koja ima 28 godina, u SOS Dječjem selu Lekenik radi kao SOS mama dvije i pol godine. U SOS kući Mak ima petero djece na skrbi, tri dječaka i dvije djevojčice. Svaka naša SOS mama živi u SOS Dječjem selu, odgaja djecu, kuha im, pere za njih, uči s njima, tješi ih kad im je teško, veseli se s njima kad su radosni – ona je njihov oslonac u životu, rame za plakanje, topao zagrljaj te im pruža svu ljubav koju zaslužuju svojim rođenjem. Ona ima po ugovoru pravo na godišnji odmor i bolovanje no, uglavnom živi u SOS kući s djecom 24 sata dnevno, 365 dana u godini.FPF 1962
IZDRŽAJ iliti plank

'U našoj SOS kući Mak držimo se one: ‘u zdravom tijelu, zdrav duh'. Tako se nastojimo zdravo hraniti i jela pripremati koristeći zdrave namirnice iz našeg vrta, kojeg obrađujemo u dvorištu SOS kuće. Kako sam ja velika pobornica sporta i vježbanje me veseli, svakoga jutra svi članovi naše SOS obitelji sudjeluju u vježbanju. Mi zapravo, sve zajedno radimo: vježbamo, kuhamo, učimo, igramo se, smijemo se i plačemo. Pored tri velika dječaka, osnovnoškolca, u kući odrastaju i dvije djevojčice od kojih malena Ivana najviše voli vježbati. Ona je moja najbolja partnerica kada je sport u pitanju i vjerujem da ću je uspjeti naučiti zdravim navikama i zdravom načinu života!” – otkrila je Iskra.

 FPF 1962 FPF 1962 FPF 1962

čučnjevi

vjezba ledja

Vježba za leđa i ramena

vjezba ledja
Potezanje ručnika, naprijed, nazad.

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location