Username *
Password *
Remember Me

 

Prema ayurvedskoj predaji, osim onog što jedemo, važno je i kako to jedemo. Prilikom prehranjivanja često razmišljamo o problemima i obvezama, stoga se naša probavna energija usmjerava drugdje. Ayurveda ističe važnost adekvatne probave - ona je izvor zdravlja.

Zbog sve većeg raspitivanja o načelima zdravog stila života, osviještenosti o značenju osobnog ulaganja u dugoročno očuvanje zdravlja, potrebe za zdravim načinom života, kao i zbog bolesti koje želimo izbjeći, mi u Thermani Laško smo odlučili da svoju ponudu obogatimo Ayurveda Centrom. U studenom 2012. godine u suradnji s tvrtkom Veda iz indijske Kerale, kolijevke svjetske ayurvede, u Termama Laško smo otvorili Thermana & Veda Ayurveda Centar Laško. To je jedan od rijetkih cjelovitih ayurvedskih centara u Sloveniji koji osim certificiranih ayurvedskih masaža nudi i programe smještaja s uključenom individualnom cjelokupnom obradom savjetnika ayurvede. Prilikom stvaranja ayurveda programa smještaja polazili smo od popularnosti ayurvede u suvremenom društvu i njenim poznatim blagotvornim učincima na tijelo i duh. U Thermani smo se u okviru 4-, 6-, 8-, 11- i 15-dnevnih paketa u potpunosti pobrinuli za opuštanje, meditaciju, ljepotu, detoksikaciju, pravilnu prehranu, pomlađivanje i produljenje života - objavile su Terme Laško.

 Ayurveda

Ayurveda je sistem tradicionalne medicine koji potječe iz Indije. Riječ ayurveda sastoji se od riječi »ayus«, što znači »život« i »veda«, što znači »znanje«, »znanost«. Ayurveda ili »znanost o životu« pristupa čovjeku na cjelovit način te ga uči kako živjeti zdravo i u harmoniji s prirodom. Obuhvaća četiri aspekta čovjeka: dušu, um, osjećaje i tijelo. Ayurveda je kroz povijest postala utjecajan zdravstveni sistem u Južnoj Aziji.

Osnovni principi ayurvede temelje se na univerzalnim zakonima prirode i međusobnoj interakciji čovjeka i prirode, zbog čega se već tisućljećima nisu promijenili.

Ayurvedski način života sastoji se od određenog načina prehrane, redovite i umjerene tjelovježbe (joga), meditacije, opuštanja, vježbi disanja i drugih tehnika koje bi čovjeku trebale pomoći harmonizirati um, tijelo i duh.

 Ayurveda

AYURVEDA food savjeti:
• ne miješajte sirove i kuhane namirnice u jednom obroku,
• ne konzumirajte svježe pripremljenu hranu zajedno s ostacima hrane,
• jedite sporo i svaki zalogaj dobro prožvačite,
• jedan dan u tjednu posvetite konzumaciji samo tekuće hrane kako biste poboljšali probavu i očistili crijeva,
• ne pijte vrlo hladnu vodu,
• ne jedite tri sata prije spavanja jer to loše utječe na san i probavu.

AyurvedaAyurvedaAyurvedaAyurvedaAyurveda