Username *
Password *
Remember Me

 

Muzej za umjetnost i obrt najavljuje izložbu Draw Attention umjetnice Akiko Sato, otvorenje je 16. siječnja 2018.

U prostorima Stalnog postava Muzeja za umjetnost i obrt u sklopu projekta Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUO koji osmišljavaju nove radove inspirirane muzejskim zbirkama, ovih dana, sve do 16. siječnja, radi i stvara Akiko Sato, japanska umjetnica s dugogodišnjim boravkom u Hrvatskoj.

02 kopija

Akiko Sato u svom privremenom radnom studiju, koji se nalazi na 1. katu Stalnog postava u dvorani Sakralne umjetnosti, osmišljava nove radove i pronalazi fascinaciju u detaljima muzejskih predmeta. Njeni radovi nastaju kroz umjetnički razgovor s motivima i simboličnim sadržajima predmeta iz muzejske kolekcije, a kao krajnji rezultat nastaje serija ambijentalnih crteža koji ovješeni usred izložbenih dvorana stvaraju prostorne kompozicije u kojima dolaze do izražaja novi odnosi među muzejskim predmetima.

 02 kopija

Ova posebna i inspirativna izložba svoje će premijerno otvorenje imati 16. siječnja i bit će otvorena sve do kraja ožujka. Svi ljubitelji umjetnosti koji žele doživjeti stvaralaštvo i vidjeti kako suvremena umjetnica odabire pojedinosti i detalje te udahnjuje novi život muzejskim likovima, mogu već ovih dana doći u MUO i susresti umjetnicu koja u potrazi za inspirativnim motivima obilazi cijeli postav.

 02 kopija02 kopija02 kopija

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.