Adriatic Craft ALE with Rosemary & Adriatic Craft RED IPA // spoj prirode, mašte i umijeća kombiniranja esencija

  Projekt Adriatic Craft Beer spaja craft pivu i turističke destinacije, pa tako na njihovoj web aplikaciji možemo otkriti ne samo gdje je dostupna, već i nešto više o samoj lokaciji i okolici. Što pogledati, gdje otići i ostale zanimljivosti.

   Adriatic Craft Beer 9

  - Ovo pivo možete kušati isključivo u ekskluzivnim kafićima i restoranima sa čijih terasa ćete uživati u lijepom pogledu, ili koji se nalaze u blizini prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti i hrvatskih atrakcija - objavio je brend.

  Upravo je to smisao web aplikacije www.AdriaticCraftBeer.eu, povezati hrvatske prirodne ljepote i atrakcije, ekskluzivne restorane i lokale s domaćim hrvatskim craft pivom, koje se pije kao vino iz vinskih čaša te želi zadovoljiti istančan ukus sve zahtjevnijih domaćih i stranih gostiju, koji su u stalnoj potrazi za nečim drugačijim - misija je brenda.

  Adriatic Craft ALE with Rosemary je pale ale pivo sa ružmarinom.

  Ružmarin u latinskom prijevodu znači morska rosa. Ovo pivo donosi osvježenje povjetarca s mora u vrućem ljetnom danu i istinski okus i sjećanje na ljeto. Lagano je, a opet ima taj neki poseban okus koji asocira na more i ljeto, odmak od svakodnevice. Ružmarin mu daje tu posebnu notu.

  Adriatic Craft Beer red 1

  - Adriatic Ale pruža osvježavajuće i skladne okuse citrusa, uz nježnu, aromatičnu gorčinu ružmarina. Serviran na pravoj temperaturi od 8 do 10 stupnjeva celzijusa u visokoj vinskoj čaši, savršeno će se uklopiti uz lagani mediteranski obrok - objavljeno je.

  Osnovni podaci : 0,33 L / ALC 5% / IBU 34 Servirati pri temperaturi 8 – 12 °C u visokoj vinskoj čaši.

  Adriatic Craft RED IPA je crvena Ipa, savršena za smiraj uzbudljivog dana ili izlazak.

  - Osjetite lagani dodir karamele uz osvježavajuće citrusne note zavodljive crvene boje. Savršena je za završetak dana i početak nezaboravne noći - predlažu.

  Adriatic Craft Beer šank 2 ale i red

  Osnovni podaci 0,33 L / ALC 6% / IBU 49 . Servirati pri temperaturi 8 – 12 °C u visokoj vinskoj čaši.

  Okus je nešto jači, gorčina je fino naglašena, okus kremasti.

  Autor pivskih okusa je Nenad Maričić, pivar craft piva.

  Autor projekta je Dražen Cvjetić, koji ističe: - Pivo nije bio moj prvi izbor pića, no oduševili su me Nenadov savršeni recept, kao i reakcija ljudi kad je donio pivo na probu na jednom partyu. Tako sam odlučio ući u ovaj projekt - 

   

  Nenad Maričić pojasnio je način na koji Adriatic Craft nastaje:

  - Okus Adriatic Craft pivu daje kombinacija različitih ječmenih sladova. Uz bazni slad, dodajemo i ovisno o vrsti piva specijalne, karamelne i tamne sladove koji osim na ukus, utječu i na boju piva. Gorčinu, aromu i dio okusa, Adriatic Craft pivu daje hmelj, odnosno kombinacija više sorti koje u zadanom omjeru daju završni dodir okusu piva. Kvasac pretvara sladovinu u pivo, stvarajući alkohol i CO2, te doprinosi dijelu okusa.

  Adriatic Craft Beer red 1

  Za Adriatic Craft piva vodimo računa da kvasac fermentira na optimalnoj temperaturi prema soju kvasca i vrsti piva koju radimo. Naravno 90% piva je voda, tako da je mineralni sastav vode od presudnog značaja za doživljaj piva u cjelini. Koristimo reverznu osmozu i prilagođavamo mineralni sastav vode svakom pivu. Također dodaci pivu doprinose sveukupnom dojmu, u slučaju Adriatic Ale to je ružmarin.

  Kao u svakom aspektu života, tako i u pivu presudan je balans, dobro pivo rezultat je savršenog balansa između mineralnog sastava vode, okusa ječmenog slada, aroma hmelja, fermentacije zdravog kvasca, te pH završnog proizvoda. Svako Adriatic Craft pivo ima svoj zlatni presjek prije navedenih varijabli.

  Mašta i znanje majstora pivara čine peti element uz četiri već navedena elementa (voda, ječmeni slad, hmelj i kvasac), jer je neograničena mogućnost veličanstvenih poteza, koji će dovesti do vrhunskog proizvoda kao što su Adriatic Craft piva.

  Adriatic Craft Beer šank 2 ale i red

  Adriatic Red je pivo vibrantne crvene boje, zaokruženog okusa prženih sladova koji umjesto gorčine ispoljavaju slatkoću karamele, koju smo ukrotili citrusnim i smolastim aromama hmelja, kako bi dobili okus crvenog zalaska sunca na kraju ljetnog dana.

  Foto: Julio Frangen