ANEL tips & tricks / proljetno buđenje kose

  Ok, izgleda da tek sad kreće proljeće – kao i na prijelazu svake sezone, kosi je očito potrebna dodatna njega. Predlažem proljetno buđenje kroz nekoliko odličnih tretmana od kojih neke možete napraviti i kod kuće.

  Zna što i kako: Ana Kuštre @ Anel frizerski salon

  Mate-The-Label-Summer-2016-T-Shirt-Collection13

  Lise Bjørgen Olsen za Mate the Label / foto: for Bryan Rodner Carr


  1. Kosa vam je suha i puna elektriciteta? Posljedica je to isušenog zraka koji je grijao vaš dom tokom hladnijih dana, a vama dao suhe i porozne vrhove. Od toga se u kosi stvara elektricitet od kojeg ona neukrotivo leti.  Kako biste kosu doveli u red, posjetite svog frizera i prvo napravite dubinsku njegu kosu.

  2. Vratite kosi sjaj uz hranjive preparate na bazi biljnih ulja, na primjer makadamije i argana. Ova ulja su božanstvena i kosu čine mekom i nahranjenom. To možete raditi i kod kuće, nabavite od svog frizera adekvatan proizvod za kućnu uporabu. Osim šampona, regeneratora i maski koje koristite za pranje kose kod kuće, ulje koristite i prije češljanja ili za zaglađivanje.

   

   Mate-The-Label-Summer-2016-T-Shirt-Collection09


  3. Posvetite se i boji svoje kose jer sunce voli svjetlije tonove. A ako ne želite mijenjati svoju boju svakako stavite preljev za sjaj kose jer sunčev sjaj ističe svaki nedostatak. Osvježite boju preljevom ili par nijansi svjetlijim nijansama boje. Tanki i prošarani pramenovi po cijeloj kosi dat će kosi novu dimenziju, a ako niste spremni za to, predlažem svjetlije pramenove oko lica koje će ga divno uokviriti. Trenutno je popularan sklad boja pa ne od skačite puno od  temeljne nijanse.

  4. Čak i ako niste spremne za velike promjene oko šišanja, svakako skratite suhe i ispucane vrhove.

  5. Kako sunce jako djeluje na kosu, predlažem sprej sa zaštitnim faktorom, naročito tijekom odmora. Kosa će time dobiti svu potrebnu dnevnu njegu i neodoljiv sjaj na suncu.

   Mate-The-Label-Summer-2016-T-Shirt-Collection17