ANIMAFEST 2019 // super program za klince u KINOTECI!

  Program za djecu i mlade Animafesta Zagreb 2019, čiji se filmski dio najvećim dijelom odvija u dvorani Kinoteke prema rasporedu prilagođenom roditeljima, vrtićima i školama, obuhvaća međunarodno Natjecanje filmova za djecu, atraktivni Obiteljski program s uzbudljivim dugometražnim filmovima i tematskim kratkim selekcijama, radionice optičkih igračaka i animiranog filma za djecu i mlade, predstavu i filmove na otvorenom te besplatne programe smještene u kulturne centre Grada Zagreba.

  Atleticus dvorana za vježbanje

  Animafest i ove godine u suradnji s udrugom Djeca susreću umjetnost s projekcijama i razgovorima s autorima gostuje i na pedijatrijskim odjelima zagrebačkih bolnica, a za cjelokupni Program za djecu i mlade pripremio je posebne festivalske cijene ulaznica za klince i roditelje.

  Međunarodna konkurencija Natjecanja filmova za djecu broji 36 filmova iz 24 zemlje svijeta. Filmove je odabrala slovenska medijska psihologinja Martina Peštaj, urednica Dječjeg i omladinskog programa Radiotelevizije Slovenije, koja ih je razvrstala prema prilagođenosti četirima dobnim kategorijama (4-7, 7-10, 10-14 i 14+). +).

  U Natjecanju filmova za djecu osjeća se poznavanje dječjih emocija i razmišljanja, djetetove sposobnosti razumijevanja i djelovanja, humora, igre i radosti. U četiri nadahnjujuća programa svatko će pronaći film koji će ga privući, dotaknuti, iznenaditi, nasmijati ili ganuti do suza. Filmovi za djecu nude nam ovdje prve korake u svijet umjetnosti, estetike, pripovijedanja, no istovremeno su autorski iskazi inspiracije odraslih sitnim trenucima dječjeg svijeta.

  Odabrani su filmovi svaki za sebe iznimni po sadržaju, porukama, likovnom izrazu i tehnici animacije. Iako prilagođeni djeci, to su i dalje filmovi umjetničke animacije, kakve djeca ne mogu vidjeti u televizijskim programima ili na standardnom kinorepertoaru.

  više na LINKU

  Atleticus dvorana za vježbanje