ARTISTICO // art festival u zgrebačkom SC-u od 21. do 23.12.

  Kreativcima i publici već poznati festival nekonvencionalne umjetničke i produkcije „Artistico“, koji od 2018. u Rovinju okuplja nekonvencionalnu umjetničku produkciju, ovog prosinca stiže u zagrebački SC.

  feather. nin.

  FEATHER.NIN

  Na najvećem do sada Art marketu, svoj rad će predstaviti više od 40 domaćih i stranih stvaraoca - predstavit će nekonvencionalne umjetničke uporabne i dekorativne predmete, dizajnerski nakit, odjeću i unikatne modne dodatke.

  U sklopu programa “Izloži se” koji publici predstavlja mlade autore, moći ćete razgledati seriju infografika “Emocionalna pismenost” Ijana Prelca te doživjeti neobičan svijet tarota kroz izložbu i čitanje iz “Avisomnia tarot” karata koje je magično ilustrirala umjetnica Orla Bird.

  Ljepotu koju vide u ljudima pokazat će nam Adrijana Brčić i Paulina Marija Vukoja kroz izložbu pod nazivom “Lica Zagreba” i crtanje portreta. Mario Dobrečević izložit će svoje “Veela Mobiles” mobilne skulpture, a Aleksandra Prodanov zbirku likovnih radova “Kroz ružičaste naočale”.

  Minerva by Jelena Fogec

  Minerva by Jelena Fogec

  S namjerom da probudi kreativnost i potakne stvaranje na licu mjesta, festival je pripremio posebno opremljen prostor za isprobavanje različitih likovnih tehnika „Stop and paint!“ te „Junior corner“ koji razvija maštu i vještine najmlađih. Svakog dana, na rasporedu su otvorene i vođene “Create yoru own” radionice na kojima možete izraditi blagdanske čestitke, jedinstvene kuglice za bor, kućice za vile ili originalnu zdjelu od neispravne gramofonske ploče.

  Kako bi uživali u umjetnosti riječi, tu je Knjigolovac za sakupljanje i besplatnu posudbu već prikupljenih knjiga, a Rekreatorov projekt “R.A.D. – ReusedArt&Design” pokazat će što sve može nastati maštovitom prenamjenom različitih predmeta i materijala.

  Sa željom da stvori intimniji doživljaj umjetnosti i autora, na Artisticu se smjestio i „Living room caffe“ koji nudi mjesto za međusobno upoznavanje i druženje te razmjenu ideja i iskustva u opuštenoj atmosferi dnevnog boravka. Ulaz je besplatan.

  M design home

  M design home

  Projekt R.A.D

  Projekt R.A.D