Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu // Francesco Nappa – Massimiliano Volpini – Philippe Kratz

  Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kao posljednju ovosezonsku premijeru prikazat će u jednoj večeri tri kraća suvremena baletna djela (Triple Bill.)

  DSC01454

  Večer tri baleta – Prelaženje linije izvedba je renomiranih europskih koreografa mlađe generacije: Francesca Nappe, Massimiliana Volpinija i Philippea Kratza, koju će premijerno izvesti ansambl Baleta 16. lipnja na sceni zagrebačkog HNK.

  Tri koreografa različitih plesnih poetika prikazat će odvojene putove plesnog istraživanja, pronalazeći veze i dodirne točke između klasičnoga i suvremenog plesnog izričaja, spajajući različite stilove i tehnike, sudarajući ih ili presijecajući te stvarajući vizije bez granica ili definicija.

  DSC01594

  Plesači zagrebačkog Baleta, iako klasično obrazovani, već su mnogo puta dokazali kako suvereno vladaju i suvremenim pokretom. Ovi novi dekonstruirani plesni koraci praćeni su akustičnim instrumentima i digitalnim zvukovima, stoga su za njih nov i drukčiji izazov.

  Sva tri koreografa, koji će se prvi put predstaviti zagrebačkoj publici, dobitnici su mnogih važnih strukovnih međunarodnih nagrada i priznanja.
  Francesco Nappa – međunarodno je poznat talijanski plesač, koreograf i polivalentni umjetnik koji u svojemu umjetničkom izričaju spaja ples, slikarstvo i glazbu.

  DSC01504

  Massimiliano Volpini – ravnatelj je Baleta HNK u Zagrebu i poznati talijanski plesač i koreograf, koji je od 1995. kreirao stotinjak baletnih koreografija i koreografija u opernim, dramskim predstavama te mjuziklima.

  Philippe Kratz – nagrađivani je njemački koreograf, u novije vrijeme zapažen po konceptualno strukturiranim koreografijama u koje uključuje tematske improvizacije iz procesa stvaranja djela uz autorsku glazbu.

  Foto: Massimiliano Volpini

  DSC01814

   DSC01772

  DSC01825