BIG PARTY // Tri desetljeća inovacije Pivovare Medvedgrad

  Pivovara Medvedgrad slavi 30. godina rada, a party je održan u njihovoj centrali u zagrebačkom Podsusedu. Nakon razgledavanja Pivovare, Ivan Nauković je predstavio novi vizualni identitet najstarijeg piva Zlatni medvjed. Uz odličnu, nenajavljenu svirku Savršenih Marginalaca najavljeno je i dvodnevno Brundanje, a food blogerica Marina Obradović pripremila je dva deserta s novim Medvedgradovim specijalima Gavran i Strossmayer.

  Naukovići i Božidar Kostanjčar glavni tehnolog i majstor pivar

  Naukovići i Božidar Kostanjčar, glavni tehnolog i majstor pivar

  Pivovara Medvedgrad obiteljska je, najstarija i najveća obiteljska pivovara u Hrvatskoj, koja slavi tri desetljeća neprekinutog uspjeha na craft pivarskoj
  sceni.

  Samir Ceric KovacevicSamirCK 20240320 R62 2083

  Prije trideset godina na uglu Savske i Vukovarske ulice u Zagrebu osvanulo je neobično mjesto s visokim bakrenim tankovima - bila je to mini pivovara i Pivnica Medvedgrad, koja je promijenila način na koji se na ovim prostorima doživljavalo pivo i time udarila temelje današnjeg craft pivarstva.

  No, tu je još jedan slavljenik - glavno pivo pivovare, svijetli lager Zlatni medvjed, također slavi 30. rođendan pa je ovom prigodom predstavljen i njegov redizajn.
  Vođenje pivovare preuzela su četiri sina, Ivan, Nikola, Petar i Luka Nauković, koji nakon roditelja nastavljaju s pivskom tradicijom, a mogu se pohvaliti i impresivnim brojkama.

  Naime, u pivnicama i pivovari zapošljavaju 96 djelatnika, a do ove godine skuhalo se više od 25 milijuna litara piva i oko 90 različitih vrsta piva. Pri tome se
  koriste tradicionalni načini kuhanja piva, kao što je dekokcija, čime se postiže punina okusa, kakvu nije moguće dobiti modernim, jednostavnijim i bržim načinom kuhanja piva.

  Samir Ceric Kovacevic 20240320 IMG 9427

  Od tada pa do danas, Medvedgrad je postao sinonim za kvalitetu, autentičnost i čuvanje starih pivarskih zakona koji govore o čistoći piva. Osim po izvanrednim pivama, Medvedgrad se ističe i po društvenoj odgovornosti. Njihova ESG strategija (Environmental, Social and Corporate) formalizirat će dugogodišnje napore odgovornog poslovanja.

  Svojim humanitarnim inicijativama Zeko je reko i Sretno dijete pokušavaju ovaj svijet učiniti barem malo boljim mjestom i pomoći najranjivijim skupinama društva – djeci i životinjama.

  Samir Ceric Kovacevic 20240320 IMG 9305

  Posebnost Pivovare Medvedgrad je oživljavanje starih zagrebačkih legendi kroz imena piva te ilustracije na etiketama. Zato će tijekom ove jubilarne godine ispričati priču o Medvedgradu kroz pet novih piva.

  ČETIRI DEČKA

  - Ponosan sam na obitelj i sve djelatnike koji su pridonijeli da Pivovara Medvedgrad postane najznačajnija craft pivovara na hrvatskom tržištu. Sada nas veseli i motivira sve ono što nas čeka u idućih trideset godina. Put uspjeha ovisi o prilagodbi promjenama koje donosi vrijeme, no i beskompromisnoj primjeni utabanih pravila. Zato ćemo beskompromisno nastaviti proizvoditi fine i pitke lagere na tradicionalan način, ali uz korištenje moderne tehnologije - dodao je Ivan Nauković – član Uprave i direktor marketinga i prodaje.

  Ovogodišnji planovi za proslavu velikog jubileja uključuju mnoge događaje, popuste, pivske premijere te dvodnevni Craft, Rock & Street food festival, Brundanje, koji će okupiti najveća imena hrvatske rock scene te tako dostojno proslaviti trideset godina rada i postojanja.

  fotografije: Boris Berc i Samir Cerić Kovačević

  Savršeni marginalci