Bistro Mitnica # najbolji roštilj i gableci u ugodnom ambijentu

    Bistro Mitnica je oduvijek bio sinonim mjesta u kojem se može dobro pojesti. Ima tradiciju od sedamdesetak godina, pa pita li se bilo koju generaciju, na kojem se mjestu u Zagrebu jede najbolji roštilj, odgovor je uvijek bio: Mitnica. Ali, vremena se mijenjaju, gosti uz domaću kapljicu i pun tanjur žele i dobar ugođaj. Naravno, kvaliteta namirnica i pripremljene hrane su u Mitnici oduvijek bili i ostali konstanta, ali prije godinu dana, kad su ga preuzeli novi vlasnici, došlo je do nekih promjena - mlađe snage unijele su novu energiju i podigli Bistro Mitnicu u svim segmentima na novu razinu.

    Rene Karaman photo 02

    Naime, samim ulaskom u Bistro Mitnica, u ulici Črnomerec na kućnom broju 37 (iznad istoimenog okretišta tramvaja), primjećuje se potpuno novi interijer u rustikalnom stilu, ali s urbanim štihom. Ugodna atmosfera, nenametljiva glazba, odlična ventilacija, dobro osvijetljen prostor i nadasve ljubazno osoblje pridonose da ono što stiže na stol prija još više, jer gosti se osjećaju kao kod kuće.

    Rene Karaman photo 03

    Prokušanoj ekipi pridružile su se mlade snage koje poštuju tradiciju, ali u jelovnik uvode i nove elemente kuhajući iskreno s ciljem da poštuju domaću namirnicu, ali da gostima koji žele nešto drukčije, pruže novo iskustva.

    Naravno, u Bistrou Mitnica i dalje pripremaju već popularne gablece, (od 7 do 9 €), pa gosti ciljano dolaze zbog nekih jela: ponedjeljkom miriši gulaš ili odlične, malo pikantne krvavice (koje rade sami) poslužene s krpicama za zeljem. Novost u ponudi gableca su domaći pljukanci u umaku od pršuta s kaduljom (mijesi ih gospođa Zdenka koja u Mitnici radi punih 17 godina).

    Rene Karaman photo 05

    Utorkom se mogu pojesti mnogima omiljeni špek fileki ili slasno svinjsko pečenje s pečenim krumpirom koji jednostavno nestane s plate jer rezan je na ploške poput debljeg čipsa, hrskav, taman slan... Mnogi će tražiti repete.

    Srijeda je rezervirana za grah s domaćom kobasicom i u ovo doba Zagrepčanima omiljenim buncekom s odličnim restanim krumpirom. Želite ni nešto s roštilja, naručite gurmansku pljeskavica, a ako je netko raspoložen za bezmesni gablec, pripremit će mu domaće njoke s pestom.

    Rene Karaman photo 08

    Četvrtak sa tanjura miriši sarma (naravno s pire krumpirom), ali i mekano, sočno teleće pečenje s već spomenutim odličnim krumpirićima. Želite i nešto na žlicu, za gablec naručite pravu, domaću mućkalicu.

    Petak je rezerviran za riblje gablece: pržene lignje, pohani oslić, tuna steak s blitvom i krumpirom, pastrva ili odličan brudet.

    Rene Karaman photo 09

    Osim spomenutih, mogu se naručiti i jela a la carte, a chef Sanja Nikolić sa svojom prokušanom ekipom u kuhinji mijenja jelovnik sezonski.

    Ovih dana je u ponudi Piletina u šumskom umaku (tri vrste gljiva), Svinjski medaljoni u umaku od pršuta i kadulje, Punjeni lungić šunkom i sirom, Pljeskavica Mitnica s prženim batatom, a tko voli jela od tjestenine sigurno će uživati u Pljukancima s biftekom, Zelenim njokima u aromatičnom pestu ili lazanjama (bolonjez).

    Rene Karaman photo 14

    Bistro Mitnica je postalo i omiljeno mjesto za domjenke i razna slavlja. Može se unajmiti cijeli prostor, ali Bistro prima i manje grupe. Naime interijer je podijeljen u tri sale: manja za 20 osoba, srednja za 24, dok najveća može priliti do 30 gostiju. Uz to treba napomenuti da postoji prostrana, natkrita grijana terasa, pa ako temperature dozvoljavaju, popiti piće na otvorenom, dok traje slavlje, nije na odmet. Interes je popriličan, pa planirate li neku veselicu u budućnosti, svakako na vrijeme rezervirajte termin.

    PR
    Fotografija: Rene Karaman

     Rene Karaman photo 10Rene Karaman photo 11Rene Karaman photo 12Rene Karaman photo 15