Biti_OFFLINE // OBOŽAVAMO ovih 5 chill-out rituala

    Naravno, sve se mijenja – odmor je bijeg od svakodnevice, trebao bi biti, s danom koji se sporo valja i bazira na nekim relaksirajućim ritualima. Sama promjena mjesta i dnevnih navika dobra je stvar za raspoloženje, a naročito ako se radi o uživanju u prirodi, moru, planinama i li nekoj drugoj zdravoj lokaciji.

     

    Karolina Bien Harpers Bazaar Turkey July 2017 Editorial02

    Karolina-Bien-Harpers-Bazaar-Turkey-July-2017-Editorial


    1 Kava ili čaj? Svejedno, ono što vam paše – koliko čujemo puta od frendova: odem na godišnji, a svako jutro kavica na rivi ili obližnjem bircu. I s klincima je nekako jednostavnije, nema jutarnjeg buđenja za školu ili vrtić, sve je ležernije, pa se kavica može piti i na terasi dok oni spavaju...

    2 Jedan od aktivnijih rituala svakako je JOGA. Popularan je pozdrav suncu, no i konkretnije vježbanje poželjno je u svako doba odnosno godine. Ako ne znate, sada je vrijeme da naučite jogu i nastavite u rujnu i dalje... Odlična aktivnost za relaksaciju uma je i tai-chi, ima na youtubeu masa tutorijala, vrlo je lagano i super-efikasno.

     Karolina Bien Harpers Bazaar Turkey July 2017 Editorial02


    3 Jutarnje kupanje – kako to godi! Probudili se umorni ili odmorni, doza plivanja u moru ujutro je pravi melem. Da, treba se dići malo ranije ako niste ranoranilac, no nagrada je višestruka. Nakon toga može ona gore spomenuta kavica...

    4 Možda ćete jutro preskočiti, ostati spavati ili naprosto izležavati se? Da, i to je super ideja. Ono što si inače nikad ne možemo priuštiti – e, to je pravi luksuz!

     

    Karolina Bien Harpers Bazaar Turkey July 2017 Editorial02


    5 Čitanje omiljene literature – ne, ne smartphone. Uzmite neki dobar roman, knjigu ili na readeru, ili čak magazin, papirnati, onaj old-school kojemu prijeti propast, no ljeti dobiva novi boost. Nosimo časopis na plažu, čitamo tiskani horoskop, možda neki intervju?

    6 Odijevanje – styling ili ne? Čar ljetne garderobe je upravo u nepostojanju potrebe da ujutro nešto skombiniramo. Koga briga, onih par haljina sasvim su dovoljno, plus nekoliko badića. To je to!

     

     Karolina Bien Harpers Bazaar Turkey July 2017 Editorial02Karolina Bien Harpers Bazaar Turkey July 2017 Editorial02