BIZNIS_info // FREELANCE način poslovanja ove godine bilježi značajan porast

  - Prva polovica 2020. godine bila je prava odskočna daska za globalnu freelancing ekonomiju. Budući da se poduzeća diljem svijeta prilagođavaju udaljenoj radnoj snazi, nije iznenađujuće to što koncept fleksibilne, pristupačne i kvalificirane radne snage na zahtjev sada nudi još veću vrijednost nego prije. Budućnost posla je ovdje. Payoneer ostaje posvećen razvoju brojnih načina da se freelanceri, poduzeća i tržišta povežu i rastu u današnjem digitalnom svijetu bez granica -  izjavio je Jonny Steel, potpredsjednik marketinga u tvrtki Payoneer.

  Bella Hadid Michael Kors Holiday Edited By Shop05
  Bella Hadid @ Michael Kors

  Analitičari Payoneer-a, vodeće platforme za inozemna plaćanja, u svom izvješću „Freelancing u 2020. godini: obilje mogućnosti“ analizirali su očekivana i stvarna plaćanja između freelancera i njihovih klijenata tijekom prve polovice 2020. godine i otkrili da se za par mjeseci globalnog širenja COVID-19 povećala ne samo potražnja za freelancerima, nego su mnoge zemlje doživjele pravi procvat.

  S oko 40 milijuna nezaposlenih Amerikanaca krajem svibnja, jedno tržište za koje se činilo da može prebroditi oluju COVID-19 bila je američka freelancing ekonomija. Zapravo, freelanceri sa sjedištem u SAD-u, koji su do prošle godine činili do 35% američke radne snage, zabilježili su nagli porast potražnje čak i kad je trpjela radna snaga s punim radnim vremenom.

  Mnogi talentirani profesionalci kojima su poslodavci dali slobodno ili su ih otpustili, vidjeli su priliku da se okrenu freelancingu, pružajući industriji injekciju kvalificiranih ljudi otvorenih za honorarne poslove. Također, mnoge tvrtke koje su bile prisiljene smanjiti troškove smanjenjem broja zaposlenih, bile su spremne popuniti prazninu obraćajući se privremenim freelancerima.

  Bella Hadid Michael Kors Holiday Edited By Shop04
  Bella Hadid @ Michael Kors

  - Čak i tijekom ovih neviđenih vremena, kada je veći dio globalne ekonomije usporio, primjećujemo da se sve više mladih radnika priključuje gomili freelancera. Profesionalci traže fleksibilniji način života, veću neovisnost i nove poslovne mogućnosti. S napretkom tehnologije, tvrtke i poduzeća diljem svijeta brzo se prilagođavaju radu na daljinu - privlačeći sve više talenata na daljinu - rekao je Iain McNicoll, potpredsjednik Regionalnog sektora za Ameriku tvrtke Payoneer.