GLUMICA PETRA VUKELIĆ u Zagreb dovodi filmskog stručnjaka // CASTING RADIONICA PAULA WEBERA, utjecajnog holivudskog casting direktora

  - Kao glumica, uvijek tražim nove mogućnosti stručnog usavršavanja jer smatram da su izvedbene umjetnosti zapravo slične sportu: potrebno je stalno vježbati kako bismo ostali u formi i uvijek bili u mogućnosti pokazati najbolje od sebe - priča zagrebačka glumica Petra Vukelić koja će 23.10. ugostiti slavnog holivudskog casting direktora Paula Webera na radionici. Adresa: Hrvatsko – Američko Društvo, Petrova ulica 119.

  - 2018. godine, moja me želja za usavršavanjem tako odvela u Rim, na casting radionicu holivudskog casting direktora Paula Webera. Radionica me oduševila i odlučila sam Paula dovesti u Zagreb te tako i Hrvatsku upisati na kartu Paulovih međunarodnih radionica - . 

  Radionica je namijenjena isključivo profesionalnim glumcima. PRIJAVE NA: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Za više informacija: klik na LINK

  PRO 2
  Paul Weber

  Paul Weber jedan je od najcjenjenijih casting direktora u Hollywoodu

  Paul je 16 godina radio kao stručni savjetnik MGM studija za igrani film. Radio je na brojnim blockbuster filmovima uključujući James Bond franšizu, film Zookeeper s Kevinom Jamesom, Hot tub time machine, Red dawn s Chrisom Hemsworthom, The Cabin in the Woods redatelja Jossa Whendona, Robocop te mnoge druge naslove. Surađivao je s Reese Witherspoon, Johnyjem Deppom, Ryanom Reynoldsom i brojnim drugim holivudskim zvijezdama.


  Trenutačno, Paul Weber radi kao samostalni casting direktor te producent. Član je prestižnog strukovnog udruženja „Casting Society of America“(CAS), zatim „The Writers Guild of America“ te je redovni član žirija za nagrade Emmy.
  Paul je također cijenjeni predavač i učitelj koji predaje svoju „The Art of the Audition, The Business of the Art“ tehniku diljem svijeta, a od sada napokon i u Zagrebu.

  petra vukelic2
  Petra Vukelić

  U 2020., u jeku pandemije, uspjeli smo Paula barem virtualno dovesti u Zagreb, organiziranjem Zoom radionice Paula Webera za glumce iz Hrvatske i regije. Organizacija se na moju inicijativu dogodila u suradnji s glumicom Sanjom Drakulić i njezinom Duart platformom. Projekt je bio sufinanciran od strane Hrvatskog Audiovizualnog Centra - prisjeća se Petra.

  Radionica uživo u organizaciji TEATRA PRIMA VISTA

  Nakon uspješno odrađene Zoom radionice, na red dolazi i radionica uživo, ovog puta u organizaciji moje umjetničke organizacije Teatra Prima Vista. Radionica će se održati 23.10.2021. u prostorijama Hrvatsko – Američkog Društva, u Petrovoj ulici 119. Teatar Prima Vista, umjetnička organizacija čija sam osnivačica i umjetnička voditeljica, osim priprema i izvedbi predstava, ima cilj organizirati što veći broj ovakvih stručnih masterclass radionica te upisati Zagreb na kartu što većeg broja inozemnih stručnjaka s područja izvedbenih umjetnosti.

  CASTING RADIONICA PAULA WEBERA – PAULOVA TEHNIKA: Paul je osmislio dinamičan, praktičan i iznimno učinkovit intenzivan program koji demistificira proces audicije te glumcu daje potrebne vještine i samopouzdanje kako bi na audicijama mogao ostvariti zapaženu izvedbu.

  Paulova radionica sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu glumci uče o samom procesu castinga, odnosno o tome što se od njih očekuje na audiciji, zatim o procesima samobrendiranja i marketinga, ključnim tehnikama koje će im pomoći u prevladavanju treme i anksioznosti na audicijama, o tome zašto neki glumci uspijevaju, kako napisati dobar CV te što čini dobru headshot fotografiju.

  U drugom dijelu radionice, Paul će s polaznicima raditi na scenama kako bi im individualnim pristupom na konkretnim primjerima objasnio što čini uspješnu audiciju.