NAKON 17 GODINA, 472 IZVEDBE i 90000 GLEDATELJA // premijera obnove kultne ŽAR PTICA predstave 'DNEVNIK PAULINE P.'

  Prošlo je 17 godina od praizvedbe Dnevnika Pauline P. 1.10.2005. u Žar Ptici, kada je Snježana Banović adaptirala i postavila na scenu 1. roman (i neke dijelove iz 2. romana) Sanje Polak, objavljene 2000. i 2002. godine. Od tada do danas Paulinu je pogledalo približno 90 000 gledatelja na 472 izvedbi, na putu apsolutnog rekorda - u kojem je jedan te isti ansambl, uz povremene zamjene, na sceni održao kontinuitet preko 17 godina.

  dnevnik PP 01

  Legendarna predstava u subotu 4. ožujka u 19:00 doživljava premijeru obnove.

  - Kao i istoimena hit-knjiga za osnovce, naša predstava govori o nizu običnih i neobičnih zgoda iz života desetogodišnjaka. Kroz njihov život prepun svakodnevnih peripetija u kući i u školi, glavnu riječ vodi nestašna, bistra i znatiželjna, slatka brbljavica Paulina koja redovito, oštrim perom zapisuje svoje i tuđe životne situacije u dnevnik - kaže redateljica i autorica adaptacije Snježana Banović.

  Gorana Marin u ulozi Paulina P. zapravo je prije samo 3 tjedna posljednji put pozdravila djecu s Voli vas vaša Paulina P..

  Paulina web kampanja1

  Njena nasljednica Nika Ivančić, već u subotu 4. 3 ožujka u 19:00, na premijeri obnove, preuzet će ulogu i nastaviti scenski život ove simpatične desetogodišnjakinje.

  Hrvoje Zalar kao tata, odigrao je apsolutno sve izvedbe. U postavi praizvedbe 2005. igrali su još Ana Marija Vrdoljak, Žana Bumber, Šime Bubica i Drago Utješanović. Tijekom godina u povremene i stalne zamijene uskakali su Vesnu Ravenšćak Marija Šegvić, Zoranu Pribičeviću, Mitja Smiljanić, Ante Krstulović, Marija Šegvić i Iskra Jirsak.

  Svi su oni na najljepši mogući način iznijeli svoje uloge, dajući svoj doprinos da Paulini P. koketira s titulom najdugovječnije i najizvođenije dječje ansambl predstave u Hrvatskoj.

  O tome će se nekad pozabaviti statistika, s interesom je čekamo, radujući se novim izvedbama, s novom glumačkom ekipom.

  dnevnik PP 03 1

  Uz spomenutu Niku Ivančić, u glavnoj ulozi u novoj podjeli su: Maruška Aras, Marko Hergešić, Dunja Fajdić, Bogdan Ilić i Drago Utješanović, jedini koji je igrao i u starom ansamblu.

  U režiji, scenografiji, glazbi i kostimografiji ništa se ne mijenja, tako i autorska ekipa ostaje ista - scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Doris Kristić, skladatelj Toni Ostojić i koreografkinja Zaga Živković.

  U novom ruhu s novom ekipom "desetogodišnjaka" Dnevnik Pauline P. ide dalje, u novo razdoblje života, s nekim starim i s nekim novim pitanjima, koja se našoj junakinji - hrvatskom pandanu legendarnog Adriana Molea, nameću sama po sebi.

  FOTO: MARE MILIN